Web Analytics
header

Proef het neusje van de zalm! | Wilde zalm met dragon en basmatirijst

Ben jij op zoek naar een recept met zalm als hoofdingrediënt? Dat treft, want vandaag presenteer ik een recept om je vingers bij af te likken: wilde zalm met dragon en basmatirijst.

In de wildwaterrivieren van Noorwegen en Canada zijn nog meer dan genoeg wilde zalmen te vinden. Zalm is een heerlijke vissoort, waar veel goede voedingsstoffen in zitten. Die gezonde voedingsstoffen wil jij niet laten schieten.

Dit recept is een echte aanrader, omdat het smaak combineert met een aantrekkelijke presentatie. Het oog wil immers ook wat! Als ik dit gerecht op tafel zie staan, wil ik direct aanvallen.

Zalm is supergezond!

Zalm is een noordelijke vissoort. De vis komt in koud water voor, en kan relatief groot worden. Waarschijnlijk ken jij de zalm als springende vis in stroomversnellingen. Beren proberen de zalmen uit het water te pakken.

Dit springen tegen watervallen op zegt veel over de vitaliteit van de zalm. Het dier is oergezond!

Dat blijkt ook uit de samenstelling van het vlees. De zalm levert veel energie, terwijl zalm geen ongezonde suikers bevat. Een ideale combinatie voor de afvaller.

Daarnaast behoort wilde zalm tot de zogenaamde superfoods, voedsel dat relatief veel gezonde voedingsstoffen bevat. Zorg dat je in de winkel ook echt de WILDE zalm te pakken krijgt, en niet de gekweekte zalm. Wilde zalm levert immers veel meer goede voedingsstoffen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten wilde zalm met dragon en basmatirijst

Vandaag vertel ik jou hoe jij een heerlijk gerecht klaar kunt maken, namelijk wilde zalm met dragon en basmatirijst. Daarvoor heb jij de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

• 500 gram verse zalmfilet
• 300 gram basmatirijst
• 2 sjalotten
• 5 takjes dragon
• ½ sinaasappel
• 3 eetlepels olijfolie

Ik kies expres voor basmatirijst, en niet voor gewone witte rijst. Als jij namelijk af wilt vallen, kun je veel beter basmatirijst eten. In deze rijstsoort zitten namelijk veel minder ongezonde suikers.

Tijd om de in de keuken aan de slag te gaan.

Bereidingswijze wilde zalm met dragon en basmatirijst

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Snijd de sjalotten in hele dunne stukjes. Smeer de helft van de bakplaat in met de helft van de olijfolie (1 ½ eetlepel). Leg de helft van de gesneden sjalotten en 3 takjes dragon op de bakplaat. Rasp hierop een kwart sinaasappel fijn.

Dan ben je toe aan de wilde zalm. Doe naar eigen voorkeur zout en peper op beide kanten van de zalmfilet. Leg de wilde zalm op de sjalotten. Smeer de bovenkant van de zalm in met de rest van de olijfolie. Verdeel de rest van de sjalotten en takjes dragon over de zalm. Rasp een kwart sinaasappel over het geheel.

Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Schuif de bakplaat in de oven. Draai de temperatuur van de oven terug naar 60 graden. Zet de klok op 25 minuten en wachten maar!

Als het gerecht klaar is en de zalm mooi roze is, kun je het gerecht uitserveren.

Doe de zalm op een netjes opgemaakt bord. Verwijder de takjes dragon. Giet de basmatirijst af en verdeel de rijst in evenredige porties. Eventueel kun je als finishing touch nog een takje dragon of een schijfje citroen op het bord plaatsen.

Eet smakelijk!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Deel dit zalmgerecht met de wereld

Vind jij deze zalm ook zo lekker? Deel dan dit blog op facebook of maak een foto en post dit op instagram. Want goede gerechten wil jij niet voor jezelf houden!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *