Web Analytics
header

Gezond afvallen met een wijntje op z’n tijd

We weten het allemaal wel: pastagerechten passen niet in het dieet van iemand die wil afvallen. Een glas wijn of een cocktail evenmin. Toch slaagt een dieet alleen als afvallen niet voelt als een straf. Gelukkig is er de 80/20 regel die aangeeft dat je het beste resultaat behaalt als je 80 procent van de tijd gezond eet. Dan hou je 20 procent over voor die lekkere pastasalade of dat glaasje wijn.

De 80/20 regel kent vele definities. De meest bekende is dat je in 20 procent van de tijd 80 procent van het resultaat bereikt. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je over een uurtje vrienden over de vloer krijgt, terwijl je huis een puinhoop is. Om in zo min mogelijk tijd (20 procent) een zo groot mogelijk resultaat (80 procent) te behalen, is het een kwestie van prioriteiten stellen.

Efficiënt aan de slag

Je pakt daarom de grote en zichtbare rotzooi aan en zet de afwas in de vaatwasser, stopt kleding in de wasmand, gaat snel met een stofzuiger door het huis en haalt een doekje over tafel. Tegen de tijd dat het bezoek aanbelt, heb je 80 procent van de zichtbare troep weggewerkt. Een kniesoor die let op die andere 20 procent die je had moeten aanpakken, zoals het afstoffen van de plintjes of het opmaken van je bed.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Eten waar je blij van wordt

Diezelfde 80/20 regel is van toepassing op afvallen: als je 80 procent van je tijd gezond eet, kun je met de rest van de tijd wat smokkelen. Het merendeel van je tijd ga je dus voor puur voedsel met zo min mogelijk toegevoegde suikers of geur-, kleur- en smaakstoffen. De resterende tijd eet je waar je blij van wordt. Want een dieet werkt nou eenmaal het best als je er wat plezier aan beleeft.

Schenk dat wijntje maar in

Moet je jezelf in die 20 procent van je tijd dan maar helemaal te buiten gaan aan lekkernijen als een patatje kapsalon of een ijskoude met pure chocolade overgoten caloriebom? Welnee. Maar jezelf verwennen met een lekkere pastamaaltijd of een glas lekkere wijn mag dus best. En jezelf af en toe iets gunnen, is op de langere termijn nog gezonder ook. Leg die prosecco dus maar vast koud en geniet!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *