Web Analytics
header

Zo Verlaag Jij Je Cortisol Op een Natuurlijke Manier

Ben jij ook zo gestrest? Dan heb je waarschijnlijk veel cortisol in je bloed. Dit stresshormoon kan er op de lange termijn voor zorgen dat je weegschaal een hoger gewicht aangeeft. Ook een buikje heeft alles te maken met langdurig hoge cortisolniveaus in je bloed. Geen stress! Zo verlaag jij je cortisol op een natuurlijke manier:

Leer te ontspannen

Er zijn verschillende ontspanningsoefeningen die helpen om het cortisol in je bloed te verlagen. Zo helpt diep ademen al om te ontspannen, net als yoga en tai chi. Massage blijkt het cortisolniveau met maar liefst 30 procent te verlagen. Ook luisteren naar ontspannende muziek helpt om tot rust te komen en je stressniveau te verminderen. Ook een zwaar deken kan helpen tegen stress. Probeer daarvoor eens een zware deken van Slaapt.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Maak plezier

Leuke dingen doen en plezier maken is ook een manier om je cortisol te verlagen. Uit onderzoek blijkt dat lachen al helpt om je cortisol naar beneden te brengen. Ook tuinieren blijkt te helpen. Dat kan te maken hebben met het feit dat je dat buiten doet. Er zijn namelijk onderzoeken die dat bevestigen. Kijk dus eens waar je blij van wordt en neem dit op in je dagelijkse bezigheden. Zo verlaag jij je cortisol op een wel heel leuke manier!

Werk aan goede relaties

Relaties met familie en vrienden kunnen plezier geven en ook zorgen voor stress. Steun van geliefden kan je cortisol doen dalen in spannende tijden. Bijvoorbeeld als je een examen hebt of een presentatie moet geven. Een ruzie met je partner verhoogt je cortisol juist. Wil je een lager cortisolniveau, werk dan aan warme, ondersteunende relaties met de mensen om je heen. Leer te vergeven en beter met conflicten om te gaan. Dat is goed voor je cortisolniveau en dus ook voor je gewicht.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Neem een huisdier

Een huisdier kan je cortisol doen dalen, soms zelfs meer dan mensen. Dat blijkt uit een onderzoek waarin mensen contact hadden met een hond óf een vriend tijdens een stressvolle situatie. Degenen die contact hadden met de hond, hadden lagere cortisolniveaus. Je had vast niet gedacht dat je huisdier zou bijdragen aan een platte buik!

Wees mild voor zelf

Schuldgevoelens of schaamt kunnen je cortisol laten stijgen, net als het idee dat je niet goed genoeg bent. Toen mensen deze gevoelens tijdens een onderzoek leerden herkennen en ermee om leerden gaan, verminderde hun cortisol met maar liefst 23 procent. Ga dus vooral op zoek naar de bron van je schuldgevoel en leer jezelf te vergeven. Dat is wel zo gezond voor jou en voor je gewicht.

Ga bidden, mediteren of doe iets aardigs voor iemand

Het blijkt dat bidden, mediteren of iets doen voor iemand helpt om je cortisol te verlagen in stressvolle tijdens, zoals ziekte. Maak hier dus tijd voor vrij als je deze activiteiten met plezier doet. Doe het alleen als je het wilt, anders zorgt het alleen maar voor nog meer stress.

Eet gezond

Voeding kan je cortisolniveau doen stijgen of dalen. Suiker is één van die bekende stoffen die je lichaam triggeren om cortisol vrij te geven. Voedingsmiddelen die juist helpen je cortisol onder controle te krijgen, zoals donkere chocola, bananen, peren, zwarte en groene thee en water. Neem deze voedingsmiddelen en dranken dus op in je eetpatroon als je lagere cortisolniveaus hebt.

Een goede gezondheid begint in de darmen, zorg daarom voor een goede darmflora en voldoende probiotica. Het drinken van waterkefir is een goede manier om dit te doen.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om op een leuke en eenvoudige manier lagere cortisolniveaus te bereiken en een gezonder gewicht

Bronnen:

Psychosom Med. 2009 May;71(4):446-53.

Altern Ther Health Med. 2015 Jul-Aug;21(4):36-41.

J Health Psychol. 2011 Jan;16(1):3-11.

J Behav Med. 2014 Oct;37(5):860-7.

Integr Physiol Behav Sci. 1998 Apr-Jun;33(2):151-70.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *