Web Analytics
header

Vegetarische recepten zijn booming |Probeer de green salad!

Ben jij op zoek naar vegetarische recepten? Heb jij het helemaal gehad met vleesgerechten? Wil jij grote stappen maken op gezondheidsvlak? Of vind jij groente gewoon lekker?

Dan ben je in dit blog aan het juiste adres. Ook ik vind het heerlijk om vegetarische recepten te bereiden. Want wat gaat er boven een heerlijke groene maaltijd? Niks toch?!

Daarom wil ik jou kennis laten maken met één van mijn smaakvolste salades: de ‘green salad’. Zoals de naam al zegt overheersen de groenste groentes. Groen staat voor gezondheid. In dit gerecht zitten alleen maar ingrediënten waar jij van afvalt. Blijf niet langer zitten en sla je slag!

Vegetarische recepten zijn hot

Vegetarische recepten zijn niet saai. Dat is een groot misverstand onder de gemiddelde Nederlander of Belg. Je kunt hartstikke spannende gerechten maken zonder daar vlees (of vis) voor te gebruiken.

Het grote voordeel van vegetarische recepten is dat de smaak meestal beter tot zijn recht komt. Vlees heeft namelijk een overheersende smaak. Als jij geen vlees gebruikt, proef je de smaak van het platteland beter. En dat is een genot voor de tong!

Bovendien zeg jij door vegetarische recepten te gebruiken nee tegen de grootschalige dierenindustrie. Deze sector is zo ongezond als wat. En jij kunt in actie komen door geen vlees meer te eten uit deze sector. Probeer vegetarische recepten!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De ingrediënten voor de green salad

Goed, aan de slag dan maar met een heerlijk recept: de ‘green salad’ voor 4 personen. Natuurlijk moet je eerst boodschappen doen voordat je kunt beginnen. Schaf de volgende producten aan (liefst vers):

• 1 courgette
• 100 gram tuinerwten
• 100 gram spinazie (vers)
• 100 gram groene aspergetips
• 1 limoen
• 15 gram verse muntblaadjes
• 100 gram provolone (kaassoort)
• 12 pitloze zwarte olijven
• 5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze green salad

Als je alle ingrediënten hebt aangeschaft, begin je met de limoen. Maak de limoen schoon en rasp de groene schil. Doe de olijfolie bij de geraspte limoenschil en voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Breng gezouten water aan de kook en kook de aspergetips en tuinerwten gedurende 1 a 2 minuten in dit water. Daarna haal je deze groentes uit de pan en spoel je ze af met koud water.

Snijd de courgette in plakjes en gebruik 1 eetlepel olijfolie met limoen voor de garnering van de courgette. Gril elke kant van de courgetteplakjes 2 a 3 minuten.

Doe de spinazie en de munt in een bak en meng beide producten goed. Voeg de aspergetips, tuinerwten en courgetteplakjes toe. Verdeel de salade gelijkmatig over 4 borden.

Gebruik een dunschiller om de provolone in plakjes te snijden. Leg dekaas op de salade. Voeg de zwarte olijven toe. Gebruik peper en de rest van de olijfolie met limoen als ‘finishing touch’.

Jouw eerste green salad is klaar en kan worden uitgeserveerd.

Eet smakelijk met dit zalige vegetarische recept!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Deel vegetarische recepten

Vind jij vegetarische recepten heerlijk? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden of like het artikel. Want goede vegetarische recepten houd je niet voor jezelf!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *