Web Analytics
header

Pittige tapas recepten voor de afvaller met pit

Tapas recepten zijn hot. Vanuit Spanje is het fenomeen tapas overgewaaid naar Nederland en België. De Spanjaarden gebruiken de tapas als gezelligheidshapje.

Maar tapas recepten kunnen ook prima dienen als volledige maaltijd. Zolang je maar voldoende variatie in de recepten aanbrengt. Zo krijg je voldoende vitamines binnen, en heb je de keuze uit diverse gerechten. En keuze is vrijheid!

Tapas recepten zijn overal te vinden op het internet. Ik wil jou het volgende pittige tapas recept aanbieden: Garnalen met Spaanse peper. Lik er je vingers bij af!

Proef de zuidelijke smaken!

In Argentinië kwam ik achter dit heerlijke tapas recept. Ik ging in de hoofdstad Buenos Aires eten met twee lokale Argentijnen. Zij kenden de echte Argentijnse tenten. En in deze retaurants werden vaak verse tapas geserveerd.

Eén van de tapas vond ik er direct lekker en gezond uitzien. Het waren de garnalen met Spaanse pepers. Ik houd van een beetje pit in het eten, dus dat kwam goed uit.

Het recept heb ik vervolgens op mijn harde schijf opgeslagen en thuis uitgeprobeerd. En het bleek een waar succes te zijn.

Vis is namelijk hartstikke gezond voor de afvaller. In vis (in dit geval garnalen) zitten veel eiwitten en weinig koolhydraten. Dat is gunstig voor de afvaller. Bovendien zitten er verder geen ingrediënten in met veel slechte koolhydraten. Ideaal.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten garnalen met Spaanse peper

Dit zijn de ingrediënten die je voor dit succesvolle tapas gerecht nodig hebt:

• 300 gram verse reuzengarnalen
• 1 theelepel Spaanse peper
• 1 citroen
• 2 eetlepels peterselie
• 2 teentjes knoflook
• 2 eetlepels olijfolie

Probeer om de ingrediënten vers in te slaan. Dus koop de garnalen bij een lokale visboer. Dit komt de smaak van tapas gerechten echt ten goede!

Bereidingswijze garnalen met Spaanse peper

Hak de peterselie en knoflook fijn. Voor de knoflook kun je ook een handige knoflookpers gebruiken. Ontdoe de citroen van de schil en pers het sap uit de citroen. Vervolgens snijd je de citroenschil in fijne stukjes.

Doe olijfolie in de pan en bak op gemiddeld vuur kort de knoflook in de olijfolie. Daarna doe je de garnalen en Spaanse peper bij de knoflook. Bak de garnalen op hoog vuur gaar door ze continu om te draaien. Dit kost ongeveer 1 minuut. Daarna doe je de citroensap erbij. Kook het geheel voor nogmaals 1 minuut, totdat de reuzengarnalen ondoorzichtig zijn.

Doe de garnalen met de knoflook op een bord en bestrooi ze met de stukjes citroenschil en peterselie. Het gerecht ziet er door de kleurencombinatie fantastisch uit.

Eet smakelijk!

Zelf vind ik dit één van de lekkerste tapas recepten. Ga op zoek naar andere tapas recepten voor de variatie en combineer er op los. Want dat maakt koken zo leuk!

En het is nog hartstikke gezond ook…

Kan jij geen genoegen krijgen van dit tapas gerecht? Smul jij van de reuzengarnalen? Deel dan dit artikel op jouw persoonlijke social mediapagina’s!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *