Web Analytics
header

Overheerlijke taart recepten | Gezonde taart met bramen en appel

Gezonde taart recepten zijn heerlijk voor feesten, partijen en andere feestelijke gelegenheden. Maar het grote probleem is dat in veel taarten ongelofelijk veel ongezonde suikers zitten. En van suikers word je dik. Daarom heb ik een heerlijk recept opgesteld waarbij de ongezonde suikers worden gemeden, en alleen wordt gewerkt met gezonde suikers!

Dus je kunt wél een lekkere taart maken waarvan je niet aankomt. Dat moet jou als muziek in de oren klinken. Het recept voor zo’n lekkere taart met bramen en appel vind je in dit artikel.

Taart recepten | Mét gezonde suikers

Taart met bramen en appel bevat een aantal gezonde suikers. Want elk mens heeft dagelijks gezonde suikers nodig. Zonder suikers kun jij niet normaal functioneren. Daarom kies ik in mijn recepten bewust voor de gezonde variant: palmsuiker (ook wel bekend als kokosbloesemsuiker) of vloeibare stevia.

Alles wat op kokosbasis is gebaseerd is goed voor de afvaller, dus ook palmsuiker. In kokos zitten namelijk geen ongezonde suikers en slechts eiwitten en vetten die jou niet dik maken. Vloeibare stevia is de tegenhanger van gewone suiker. Ook Stevia bevat alleen gezonde voedingsstoffen.

Goed, terug naar het maken van taart op basis van gezonde taart recepten. Ik heb een favoriet die veel van mijn gasten er graag uitpikken: bramentaart met appel. Fruit bevat alleen maar goede voedingsstoffen. De taart ziet er ook gewoon gezond uit. Ook de suikers in fruit zijn gezond!

Daarom laat ik jou graag kennismaken met het recept voor deze taart met bramen en appel.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Taart recepten | Ingrediënten en bereidingswijze

Haal de volgende ingrediënten in huis:

• 250 gram bloem
• 50 gram palmsuiker (kokosbloesemsuiker) of 1 eetlepel vloeibare stevia
• 1 snufje zout
• 125 gram boter
• 1 ei
• 3 eetlepels verse sinaasappelsap
• 2 eetlepels custardpoeder
• 2 rode appels
• 300 gram verse bramen

De taart moet in de oven, dus daarom is het zaak om eerst de oven voor te verwarmen op 175 graden.

Doe de bloem, het suiker en het snufje zout in een bak en meng dit. Voeg daarna de boter toe en mix totdat het een kruimelig geheel is. Voeg daarna het ei toe en 2 eetlepels koud water. Maak een deegbal van het geheel. Rol deze deegbal op een met bloem bestoven werkplek uit tot een ronde lap op taartgrootte (ongeveer 30 cm). Doe vervolgens deze taartbodem in de taartvorm en druk het aan de zijkant tot halverwege de rand aan.

Mix de custardpoeder en het sinaasappelsap. Nu volgen de hoofdingrediënten: appel en bramen. Haal de klokhuizen uit de appels en snijd de appel in dunne partjes. Schep de partjes appel en de verse bramen door het custardmengsel en doe dit vervolgens op de taartbodem.

Nu kan de taart de oven in. Bak de taart voor de duur van ongeveer 30 a 40 minuten. Check tussendoor of het goed gaat. De kleur hoort goudbruin te zijn.

En klaar is de gezonde taart. Weer een van de gezonde taart recepten die tot een succes is geworden!

Deel dit recept

Vind jij de taart met bramen en appel lekker? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden of like het artikel. Want goede gerechten geef je weg!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

1 Reactie op Overheerlijke taart recepten | Gezonde taart met bramen en appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *