Surinaamse recepten zijn een lust voor het oog. De gerechten zijn bijna altijd exotisch, en meestal zitten de gerechten boordevol groenten. Dat maakt Surinaams koken ook direct zo leuk: je bent niet bezig met het koken van de zoveelste saaie pasta. Surinaamse recepten zijn een belevenis!
Heb jij ooit van sopropo gehoord? Ik durf te wedden van niet. Ik had zelf ook nog nooit gehoord van deze groente, totdat ik het kreeg opgediend bij een Surinaams gezin. Eerst vond ik het maar een bittere groente, maar na de eerste happen ging ik de groente ongelofelijk waarderen. Bovendien is sopropo erg gezond.
Doe nu je voordeel met dit gezonde bijgerecht: sopropo met ui en knoflook.
De voordelen van Surinaamse recepten met sopropo
Sopropo is een groente die een bittere taste heeft. Daar moet je van houden. Ik geef je alleen wel één advies: eet door na de eerste hap. Bij de eerste hap heb je zoiets van: ‘hè bah, wat is dit voor bittere groente’. Maar zoals wel met meer bittere groenten leer je sopropo echt waarderen bij de volgende happen.
Misschien nog wel belangrijker is het feit dat sopropo gewoonweg gezond is. Dat maakt Surinaamse recepten met sopropo geschikt voor de afvaller. Je wordt niet dik van sopropo!
Wat zit er allemaal in sopropo aan voedingsstoffen? Wat dacht je hiervan:
• Vitamine C
• Vitamine B1, B2, B3 en B11
• Calcium
• Calium
• Zink
• IJzer
• Mangaan
• Fosfor
• Magnesium
Dit lijkt me reden genoeg om aan de slag te gaan met sopropo. Hartstikke gezond en zonder ongezonde koolhydraten!
Ik heb speciaal voor jou een lekker bijgerecht in de aanbieding vandaag: Sopropo met ui en knoflook.
Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.
Ingrediënten sopropo met ui en knoflook
De volgende ingrediënten heb je nodig voor 3 a 4 personen voor dit bijgerecht:
• 1 sopropo
• 2 tenen knoflook
• ½ grote ui
• zout
• 2 eetlepels olijfolie
Koop de ingrediënten bij de Surinaamse toko op de hoek (of verder weg natuurlijk).
Bereidingswijze sopropo met ui en knoflook
Begin met het klaarmaken van de sopropo. Was de sopropo en snijd de groente in de lengte doormidden. Schraap met een lepel het middengedeelte (wit en zacht) eruit. Daarna snijd je de sopropo in halve-maanvormen.
De ui en de knoflook snijd je in fijne stukjes.
Doe de olijfolie in de pan en warm de pan op middelhoog vuur op. Fruit zowel de ui als de knoflook korte tijd.
Dan is het tijd om de sopropo te roerbakken. Zet het vuur hoog en roerbak de sopropo voor ongeveer 2 minuten met de ui en knoflook. Daarna zet je het vuur op de laagste stand en laat je de Surinaamse groente 10 minuten garen.
Het heerlijke Surinaamse bijgerecht is klaar om uit te serveren. Serveer Surinaamse recepten met een fris glas water. Eventueel kun je enkele Surinaamse kruiden gebruiken ter garnering.
Eet smakelijk!
Deel Surinaamse recepten op jouw sociale media
Surinaamse recepten zijn er om gedeeld te worden. Dat geldt ook voor dit recept! Deel daarom dit gezonde recept voor de afvaller op facebook, instagram en/of twitter!
Maak de wereld een stukje Surinaamser (en gezonder natuurlijk)!
Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel
Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.
Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.
Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen
Geef een reactie