Web Analytics
header

Spinazie is gewoon een superfood, maar dan anders…

Ben jij een liefhebber van spinazie en houd jij van gezond eten? Dan komt dat goed uit, want vandaag is een lekker spinazie recept aan de beurt waar pit in zit: pittige spinazie.

Veel mensen kennen spinazie alleen maar in combinatie met room of zonder ook maar enige vorm van toevoeging. Maar in room zitten immens veel koolhydraten, terwijl spinazie zonder toevoeging vaak een ‘saai’ gerecht wordt.

Daarom heb ik speciaal voor jou een lekkere gezonde variatie in de aanbieding waar pit in zit. Zelf vind ik het dit spinazie recept zeer geslaagd!

Spinazie zit boordevol goede stoffen!

Koken met spinazie is goed voor lichaam en geest. Waarschijnlijk ken jij Popeye wel. Als hij spinazie eet, wordt hij supersterk en kan hij de hele wereld aan. Hierdoor dachten mensen lange tijd dat ze sterk werden van spinazie vanwege een grote hoeveelheid ijzer.

Maar spinazie bevat niet extreem veel ijzer. Wel is spinazie hartstikke gezond. Dit komt door grote hoeveelheden andere voedzame voedingsstoffen die elk mens nodig heeft:

• Vitamine A, E en K
• Magnesium
• Kalium
• Calcium
• Fosfer
• Foliumzuur
• Antioxidanten

Ik kwam vorige week een paar leuke weetjes over spinazie op het spoor. Wist jij dat:

• Spinazie heel snel slinkt?
• Spinazie oorspronkelijk uit Perzië komt?
• Spinazie zowel in de zomer als in de winter wordt geteeld?
• Spinazie eerst als laxeermiddel werd gebruikt?

Goed, je weet nu genoeg over spinazie. Het is tijd om te gaan koken. Het wordt tijd voor een pittige spinazie!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De ingrediënten voor de pittige spinazie

Allereerst heb jij de volgende ingrediënten nodig voor 2 personen:

• 500 gram verse spinazie
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 2 theelepels sambal
• 2 eetlepels olijfolie
• Zout en peper

De bereidingswijze van de pittige spinazie

Dan wordt het tijd om achter het gasfornuis te kruipen. Maar voordat het zover is, snipper je eerst de ui in stukjes en pers je de knoflook in een knoflookpers. Ook is het goed om de spinazie in ijskoud water te wassen en uit te lekken.

Dan kan het vuur aan. Doe de olijfolie in een koekenpan of wok. Bak hierin de knoflook. Dan voeg je de ui toe samen met de 2 theelepels sambal. Laat dit 2 minuten lang bakken op hoog vuur.

Zet het vuur zachter en voeg de spinazie in delen toe. Je zult zien dat de spinazie razendsnel slinkt. Daarom is het goed om in bijvoorbeeld 4 keer de spinazie toe te voegen. Roer de spinazie door de andere ingrediënten heen.

Proef of de smaak goed is. Is het spinazie recept nog wat flauw? Dan kun je naar eigen wens zout en/of peper toevoegen.

Serveer het recept op een mooi bord uit. Want het uiterlijk van een gerecht bepaald deels de smaak.

Eet smakelijk met dit spinaziegerecht!

Wil jij meer mensen kennis laten maken met deze spinazie variatie? Deel dan dit artikel met al jouw vrienden of like het artikel. Want goede gerechten houd je niet voor jezelf!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’614′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Summary
recipe image
Recipe Name
Spinazie
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *