Web Analytics
header

Gezonde soep van de dag: tomatensoep met ansjovis

Soep is een prima voorgerecht. Maar soep is meer dan alleen een voorgerecht. Je kunt het ook prima maken als lunch, of als je echt op dieet bent zelfs als volledige avondmaaltijd. Soep is licht verteerbaar en meestal nog ongelofelijk gezond ook!

Laatst heb ik een tomatensoep met ansjovis uitgeprobeerd. En deze tomatensoep sloeg bij mij erg aan. Vis is namelijk gezond voor je, evenals de andere groene ingrediënten. Bovendien is het gerecht makkelijk klaar te maken.

Trek daarom je keukenschort aan en ga aan de slag met tomaten en ansjovis!

Grootmoeders soep

Soep is voor mij geen grote onbekende. Vroeger dronk ik elke zondag grootmoeders soep. Mijn moeder hield namelijk van soep maken. Elke zondag stond er weer een nieuwe soep op tafel met elke keer weer andere ingrediënten. Je proefde de kwaliteit.

Afgelopen jaren heb ik slechts zelden een lekkere soep gemaakt. Ik had daar gewoon geen tijd voor. Zonde. Daarom vond ik het tijd voor een goede, gezonde en verse soep. Ik besloot een tomatensoep te maken, omdat deze tomatensoep altijd mijn favoriet was.

Wel wilde ik alleen verse ingrediënten gebruiken. Geen soeppakjes. Ik kwam uit op een tomatensoep met ansjovis. Heerlijk.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten soep

De volgende ingrediënten heb je voor 4 personen nodig voor de tomatensoep:

• 600 gram trostomaten
• 4 ansjovisfilets
• 2 rode uien
• ½ rode peper
• 3 teentjes knoflook
• 2 takjes rozemarijn
• 4 eetlepels mascarpone
• 4 eetlepels olijfolie
• 1 liter groentebouillon

De groentebouillon kun je maken met behulp van bouillontabletten.

Bereidingswijze soep

Het speciale van deze tomatensoep is dat gebruik wordt gemaakt van geroosterde tomaten. Dit geeft de soep net dat beetje extra. Daarvoor zijn wel wat extra handelingen nodig.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid vervolgens de groente voor: snijd de tomaten in vieren (kwart) en de uien in halve ringen. Doe de groente in een ovenschaal.

Pers de knoflook in een knoflookpers en snijd de rode peper in extreem fijne stukjes. Bereid de rozemarijn voor door de naalden van de takjes te ‘rissen’ en fijn te snijden. De ansjovis snijd je in behapbare blokjes. Doe de knoflook, rozemarijn, rode peper en ansjovis in een bak en voeg de olijfolie toe. Meng dit. Vervolgens meng je dit in de ovenschaal door de uien en tomaten.

Zet de schaal gedurende 45 minuten in de oven. Roer na 20 minuten even door.

Haal de ovenschaal uit de oven en doe de inhoud in een soeppan. Voeg de bouillon toe. Breng de tomatensoep aan de kook en gebruik een staafmixer om alles goed te mixen.

Dan is het tijd om uit te serveren. Doe de soep in soepkommen en doe een eetlepel mascarpone op de soep. Eventueel kun je wat tuinkruiden ter garnering toevoegen.

Eet smakelijk met grootmoeders soep!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Deel de tomatensoep

Kun jij niet genoeg krijgen van deze soep? Deel dan dit artikel op social media. Want wie gunt zijn vrienden nu geen overheerlijke gezonde soep?!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Summary
recipe image
Recipe Name
Tomatensoep met ansjovis
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *