Web Analytics
header

Zo Maak Je de Lekkerste Soep recepten! | Avocadosoep met Doperwten

Soep recepten zijn er in alle soorten en maten, maar niet alle soepen zijn even gezond. Soms zitten er hartstikke ongezonde ingrediënten in soep recepten.

Afvallen kan alleen met de juiste soep recepten. Gezondheid staat op de eerste plaats. Daarnaast is een goede smaak natuurlijk belangrijk. En een beetje creativiteit doet het ook altijd goed.

Als avocadosoep met doperwten niet gezond, lekker en creatief is dan weet ik het ook niet meer. Bij mij ging deze soep er in ieder geval in als koek!

Ga aan superfood

Avocado is een zogenaamde superfood. Dit houdt in dat in avocado’s in vergelijking met andere producten extreem veel gezonde voedingsstoffen zitten. Een soep met avocado als basisingrediënt is daarom voor de afvaller een geschenk uit de hemel.

Daarnaast bevat de soep nog meer ontzettend gezonde groenten: doperwten, ui, knoflook en munt. De soep wordt afgemaakt met geitenkaas, één van de meest gezonde kazen ter wereld.

Wist jij dat vlees niet dik maakt? Dat komt omdat in vlees geen toegevoegde suikers zitten. Daarom kan het geen kwaad om vlees in de soep te verwerken. In deze soep zitten enkele plakken bacon en/of ontbijtspek. Dit is qua smaakbeleving echt de kers op de taart!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten avocadosoep met doperwten

Natuurlijk is het aan te raden om alle ingrediënten vers te kopen. Ga naar de groenteboer en koop alles zo vers mogelijk. Voor 4 personen heb jij de volgende ingrediënten nodig:

• 1 liter water
• 1 avocado
• 450 gram doperwten
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• Enkele muntblaadjes
• 2 blokjes groentebouillon
• 75 gram geitenkaas
• 4 plakken ontbijtspek of bacon
• 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze avocadosoep met doperwten

Soep recepten vergen een goede voorbereiding om de smaak optimaal tot zijn recht te laten komen. Dat is ook voor dit soep recept het geval.

Je begint met de bacon/ontbijtspek. Bak het vlees in een koekenpan totdat een lichtbruin krokant laagje op het vlees ontstaat. Haal de spek/bacon van het vuur en laat het vlees uitlekken op keukenpapier.

Snipper de ui en de knoflook in kleine stukjes. Bak deze groente in een pan met 1 eetlepel olijfolie goudbruin.

Ondertussen breng je een pan met 1 liter water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe.Als het water aan de kook is kun je de doperwten in het water doen, evenals de gebakken ui en knoflook. Laat dit ongeveer 10 minuten koken bij zacht vuur.

Bereid de avocado voor door de vrucht doormidden te snijden en de schil en pit te verwijderen. Doe de avocado en de muntblaadjes (hoeveelheid muntblaadjes naar eigen voorkeur) in de soeppan en kook de soep nog 1 minuut door.

Daarna haal je de soep van het vuur en pureer je de soep met behulp van een staafmixer of blender. Doe 50 gram geitenkaas in de soep en pureer nog een keer.

Verdeel de soep over 4 soepkommen en voeg tenslotte de overgebleven geitenkaas en ontbijtspek/bacon (in stukjes) toe. Dit is de perfecte garnering voor soep recepten.

Eet smakelijk!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Maak lekkere soep recepten bekend

Vind jij soep recepten een top idee? Houd jij van creatieve recepten? En wil jij tegelijkertijd afvallen? Deel dan dit artikel dan met al jouw vrienden of like het artikel. Want goede recepten houd je niet voor jezelf!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *