Web Analytics
header

De beste shaghetti carbonara om mee af te vallen

Spaghetti carbonara is een overbekend recept afkomstig uit het mooie Italië. Wil jij de beste spaghetti carbonara maken die daarnaast ook nog eens goed is voor de lijn? Dan help ik je graag met dit recept.

In Italië zelf, aan het Lago Maggiore, liep ik in een knus restaurant tegen deze spaghetti carbonara aan en ik was verkocht. De kok had een heerlijke ‘taste’ toegevoegd aan de spaghetti. Ik proefde het echte Italië!

Introductie spaghetti carbonara

Het grote voordeel van een spaghetti carbonara is dat het gerecht snel klaar te maken is. Geen poespas. En je krijgt wel een lekker bord eten voorgeschoteld.

Voordat ik het recept uit de doeken doe, nog even een leuk weetje over de spaghetti carbonara:

Het gerecht is afkomstig van de houtskoolbranders in Italië. Deze hardwerkende Italiaanse arbeiders aten de zogenaamde spaghetti a la carbonara tijdens hun pauze. Dit deden ze, omdat in de pasta zoveel goede voedingsstoffen zitten.

Uiteindelijk is de spaghetti carbonara overgewaaid naar de rest van Europa, waaronder Nederland. En het gerecht valt hier ook in de smaak. Waarschijnlijk vind jij het gerecht ook hartstikke lekker. Je bent niet de enige.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De benodigde ingrediënten

Zoals gezegd is spaghetti carbonara een simpel gerecht. De volgende ingrediënten heb je nodig voor 4 personen:

• 500 gram spaghetti
• 125 gram pancettaham
• 2 theelepels versgemalen zwarte peper
• 3 eidooiers
• 1 ei
• 150 gram Parmezaanse kaas
• 4 eetlepels olijfolie
• Zout

Zo maak je spaghetti carbonara

Nadat je de ingrediënten hebt verzameld, wordt het tijd om aan de slag te gaan. Je begint met het aan de kook brengen van water voor de pasta. Vervolgens snij je de pancettaham in kleine blokjes. De blokjes ham verhit je in een pan met de olijfolie voor ongeveer 8 minuten, totdat de ham lichtbruin van kleur is. Voeg vervolgens de peper toe en roer regelmatig. Laat de ham afkoelen in een kom.

Klop de eieren en het eigeel in een (maat)beker. Roer dit mengsel door de afgekoelde pancettaham en voeg ook de helft van de Parmezaanse kaas door het geheel.

In de tussentijd kook je de spaghetti in 8 a 10 minuten beetgaar. Kijk op de verpakking voor de precieze instructie. Zet 150 ml pastawater opzij voor de saus.

Meng de spaghetti met de rest en roer het geheel door. Roer het pastawater door het geheel. Dit maakt het gerecht lekker romig. Breng de spaghetti carbonara op smaak met peper en zout. Serveer het gerecht af met als toplaag de rest van de Parmezaanse kaas.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

De gouden tip voor de perfecte spaghetti carbonara

De gouden tip om dit gerecht tot een afvaltopper te maken zit in de mate van versheid van de ingrediënten. Haal de pancettaham bij de eigen slager en maak de spaghetti zelf.

Weet jij niet hoe je zelf spaghetti moet maken? Probeer het dan gewoon eens met een recept van het internet of nog beter, van een Italiaanse kok. Schrijf je bijvoorbeeld eens in voor een Italiaanse kookcursus.

Want met verse ingrediënten koken is vele malen gezonder. Er zitten geen kunstmatige voedingsstoffen in de producten zoals E-nummers of kunstmatige koolhydraten (=suikers). Bovendien is het veel lekkerder dan supermarktvoedsel.

Wacht niet langer en maak spaghetti carbonara!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

1 Reactie op De beste shaghetti carbonara om mee af te vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *