Web Analytics
header

Goochelen met salades | Gerookte zalmsalade met grapefruit

Vooral in de zomer gaat mijn voorkeur uit naar smaakvolle salades. Deze gerechten passen perfect bij het warme weer in de maanden juli tot september. Lekker afkoelen met salades!

Ondertussen heb ik de meeste salades wel geproefd. Maar gelukkig kan je met salades eindeloos combineren. De ene combinatie smaakt hemels, terwijl de andere combinatie nergens naar smaakt. Dat is niet erg. Zolang je maar lol hebt in het bereiden van jouw eten!

Eén van mijn geslaagde experimenten is de gerookte zalmsalade met grapefruit. Een aparte combinatie, die vrijwel onbekend is. Maar de smaak is heerlijk!

Vers is the best voor salades

Als jij graag wilt afvallen, is het eten van vis een echte aanrader. In vis zitten namelijk veel gezonde voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren en eiwitten. En vis bevat geen slechte suikers. Daarom kun jij zalm prima eten, en toch stevig afvallen.

Het is natuurlijke verreweg het gezondst om de zalm vers te eten, net zoals het fruit. Daarom kun jij het beste de lokale markt opzoeken. Elke ochtend krijgen visboeren de vis vers aangevoerd. Verser kan niet. Hetzelfde geldt voor groente en fruit op de markt.

Salades hebben nog een ander voordeel. Ze zijn namelijk makkelijk te maken. Je hoeft niet allerlei ingewikkelde processen te doorlopen. Je kunt salades in een handomdraai maken.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten gerookte zalmsalade met grapefruit

De volgende ingrediënten heb jij nodig voor de gerookte zalmsalade met grapefruit (voor 2 personen):

• 200 gram eikenblad slamelange
• 100 gram gerookte verse zalm
• ½ grapefruit
• 1 avocado
• olijfolie
• 1 theelepel agavesiroop
• Dille
• Peper
• Zout

Bereidingswijze gerookte zalmsalade met grapefruit

Ontdoe de grapefruit van de schil en pers het sap uit de halve grapefruit. Doe de eikenblad slamelange in een bak en voeg de olijfolie toe. Hussel goed door elkaar.

Snijd de avocado doormidden en gooi de pit weg. Snijd de avocado in kleine blokjes en haal met een lepel het zachte vruchtvlees uit de avocado. Doe het vruchtvlees bij de slamelange en meng alles door elkaar.

De salade an sich is nu klaar. Doe de salade op 2 borden en leg de gerookte zalm netjes op de salade. Maak de salade af met wat dille.

Dan is het tijd voor de grapefruitdressing. Doe het grapefruitsap, 2 eetlepels olijfolie en de agavesiroop in een kommetje. Roer net zo lang totdat de dressing een mooi geheel is. Schenk de dressing over de zalmsalade. Klaar is kees!

Eet smakelijk!

Vergeet niet om een gezond glas water of vers fruitsap bij de salade te serveren. Dit maakt het gerecht af, en ook hier word jij niet dik van!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Salades deel je

Deze salade houd jij natuurlijk niet alleen voor jezelf. Het is hartstikke leuk om ook anderen kennis te laten maken met deze salade. Deel dit blog daarom op jouw sociale media. Want salades zijn heerlijk!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *