Web Analytics
header

Een recept om door een ringetje te halen | Groentesoep met basilicumsaus

Als je niet het juiste recept gebruikt, kan afvallen een zware taak zijn. Met dit soep recept hoef je daar niet bang voor te zijn! In dit gerecht zitten namelijk veel goede dagelijkse aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen, en de soep is nog eens lekker ook.

Vooral als je af en toe van een lekkere soep houdt en bezig bent met afvallen, is dit recept een echte aanrader voor jou. Want van groente en water word je nu eenmaal niet dik!

Dit soep recept is altijd rijp voor variatie

Zelf ben ik altijd op zoek naar een recept dat gevarieerd en lekker is, maar weinig toegevoegde suikers bevat. Want van deze toegevoegde suikers word je dik. En dat is precies wat ik niet wil. Bij toeval stuitte ik op dit soep recept wat ik graag met jou wil delen.

Voordat ik het recept uit de doeken doe, wil ik je zeggen dat de groente-ingrediënten prima door andere groenten kunnen worden vervangen. Dat maakt het koken afwisselend, en zo zul je meer genieten van het soep recept.

Want uiteindelijk wil je naast het afvallen natuurlijk vooral genieten van eten! En dat kan prima met de juiste recepten…

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten voor de groentesoep met basilicumsaus

De volgende producten heb je nodig voor het groentesoep recept:

• 1 prei
• 2 gepelde tomaten
• 100 gram haricots verts
• 4 wortels
• 1 courgette
• 1 aardappel
• 3 teentjes knoflook
• 15 gram verse basilicum
• 320 gram witte bonen
• 50 gram macaroni
• 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
• 4 eetlepels olijfolie
• 2 vleesbouillontabletten
• Zout en peper

Bereidingswijze soep recept

Het meeste werk zit in de voorbereiding. Je moet de verschillende groentesoorten in het juiste formaat snijden. Doe dit naar eigen inzicht, maar bedenk altijd dat de groente het best in kleine stukjes tot zijn recht komt. Was de verse groenten altijd met koud water.

Voor de knoflook geldt dat je 1 teentje in plakjes snijdt. Zet een pan met 1,5 liter water en alle groenten behalve de uitgelekte tomaten en de witte bonen (maar inclusief de plakjes knoflook) op het vuur en breng de soep aan de kook. Voeg naar eigen voorkeur peper en zout toe.

Laat de soep ongeveer een kwartier koken op zacht vuur.

Snij de andere 2 teentjes knoflook in plakjes. Knip de verse basilicum fijn. Pureer met een blender de knoflook, basilicum de helft van een tomaat en 3 eetlepels Parmezaanse kaas. Voeg de rest van de tomaten en de olijfolie toe in de blender en breng op smaak met peper. Dit is de zogenaamde pistou. Voeg dit nog niet toe bij de soep!

Giet eventueel sap van de witte bonen af. Doe de witte bonen en de macaroni in de soep. Laat de soep nog eens een kwartier koken op zacht vuur.

Doe de bouillontabletten in de soep, en roer in de soep totdat de tabletten zijn opgelost. Breng de soep eventueel nog eens op smaak met peper en zout. Haal de soep van het vuur en roer een derde van de pistou door de soep. Laat de soep met deksel ongeveer 5 minuten staan voor de juiste smaaksensatie.

Dan is het tijd om de soep uit te serveren. Doe dit met de rest van de pistou en de geraspte Parmezaanse kaas.

Je kunt de soep eventueel nog serveren met vers brood of gegrild brood.

Eet smakelijk!

Vind jij dit recept een succes? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden of like het artikel. Want goede recepten houd je niet voor jezelf!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *