Web Analytics
header

Het groene recept van de dag: Pad Thai salade met kip

Ik heb slechte ervaringen met het recept van de dag, maar af en toe wordt ik verrast. De ene keer komt dat door de prachtige manier van serveren, terwijl de andere keer de smaak overweldigend lekker is.

Vanwege deze positieve verrassingen durf ik toch de (kook)handschoen op te pakken en een recept van de dag uit de doeken te doen. Mijn ‘last-time favourite’ schotel ik jou deze keer voor: Pad Thai salade met kip. Dit recept van de dag is echt een succes.

Vitaal en gezond met het recept van de dag

Het recept van de dag is vaak een recept dat snel in grote hoeveelheden te maken is. Groente met schnitzel, een bekende pasta, nasischotel… En daar houd ik niet zo van. Ik houd meer van apart eten. Eten waar je niet snel op komt en een bron van kookinspiratie is.

Bovendien wil ik gezond eten en liefst afvallen. Vitaliteit staat in mijn leven hoog in het vaandel. Pad Thai salade met kip geeft mij vitaliteit.

Die vitaliteit komt vanwege de hoeveelheid supergezonde groenten. Neem bijvoorbeeld de broccoli en de kokos. Dit zijn ingrediënten die bekend staan als superfoods. Voedsel waar je niet van aankomt, maar die wel extreem veel goede voedingsstoffen bezitten.

Vandaar misschien dat de Pad Thai salade met kip wel een succes was.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Heerlijke ingrediënten recept van de dag

Allereerst heb je natuurlijk een aantal producten nodig voordat je kunt beginnen met koken. Voor het gemak heb ik de ingrediënten voor de salade en de dressing apart gehouden. Sla de volgende producten in voor 2 personen:

Voor de salade:

• 150 gram kipblokjes
• Een kwart broccoli
• 1 tomaat
• 1 handvol taugé
• 1 lenteui
• 2 takjes koriander
• 2 eetlepels pinda’s
• 1 stengel bleekselderij
• Een kwart komkommer
• 1 handje geraspte kokos
• Olijfolie

Voor de dressing:

• 100 ml kokosmelk
• 1klein teentje knoflook
• 1 theelepel gember
• Limoensap (kwart limoen)
• Peper en zout

Bereiding recept van de dag

Je kunt nu aan de slag. Breek de broccoli in kleine roosjes, snijd de tomaat in dunne plakjes, snijd de lenteui in ringen, snijd de stengel bleekselderij en komkommer in stukjes, breek de blaadjes koriander van de stengel en maal de pinda’s fijn.

Dan maak je eerst de groene dressing voor de salade. Dat doe je door alle bovengenoemde ingrediënten in een kom te doen en goed te husselen. Zorg dat de dressing een gladde mix is.

Vervolgens kook je de taugé en de roosjes broccoli in een pan voor een paar minuten (hoe lang moet je broccoli koken).

Doe olijfolie in een pan en bak de kip gedurende ongeveer 8 minuten goudbruin. Eventueel kun je peper en zout over de kip strooien voor meer smaak.

Giet vervolgens de dressing in de warme pan met kip en laat de dressing ongeveer een minuutje meepruttelen op heel laag vuur.

Doe de groenten voor de salade in een kom en voeg de kip met de dressing toe. Roer het geheel goed door.

De finishing touch is een belangrijke voor een aantrekkelijk uitziend gerecht: strooi de koriander , pindastukjes en verse kokos over de salade.

Et voila, dit heerlijk groene gerecht van de dag is klaar om uitgeserveerd te worden. Je gast(en) zullen er van smullen!

Eet smakelijk!

Wil jij dit gerecht vanwege het succes graag delen met al jouw bekenden? Dan zijn de social media zoals facebook en twitter natuurlijk ideaal. Houd dit gezonde afvalgerecht niet voor jezelf!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *