Web Analytics
header

Gezond eten met het proteine dieet | Biefstuk met tijm en laurier

Het proteine dieet is hot. Kort gezegd houd dit dieet in dat je veel eiwitten eet en weinig vetten en koolhydraten. Het succes van het proteine dieet draait om het eten van de juiste gerechten. En dat is zo simpel nog niet.

Misschien heb jij geen flauw idee in welke producten veel proteïnen (=eiwitten) zitten. Dan is het hoog tijd om die kennis op te doen. Ik wil een voorzetje geven door een heerlijk gerecht uit te lichten.

Als jij aan het proteine dieet doet, heb ik hier een prima recept voor jou: biefstuk met tijm en laurier.

Juiste invulling proteine dieet

Doe jij aan het proteine dieet? Dan kun jij de volgende producten met een gerust hart eten:

• Vlees
• Vis
• Peulvruchten
• Noten
• Eieren
• Magere melk

Ik heb zelf een voorliefde voor een lekker stuk vlees. Daarom houd ik zo van het proteine dieet, want vlees wordt aanbevolen. Vooral een lekker stuk biefstuk vind ik heerlijk.

In Argentinië heb ik mijn buikje meerdere keren rond gegeten met grote stukken vlees. Vooral biefstuk. Argentinië is het walhalla voor degene die het proteine dieet volgt. Daarom haal ik graag een stukje Argentinië in huis.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten biefstuk met tijm en laurier

Voor een biefstukmaaltijd voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

• 4 biefstukken
• 2 takjes tijm
• Laurierblaadjes
• 1 spaanse peper
• 1 ‘gewone’ ui
• 1 citroen
• 1 knoflookteentje
• 2 theelepels rum
• 2 theelepels olijfolie
• Zout
• Peper

Je kunt ook heel goed groente naast dit gerecht eten. Neem peulvruchten zoals peultjes of bonen. Ik richt me in dit blog alleen op de biefstuk, het belangrijkste en lekkerste ingrediënt.

Bereidingswijze biefstuk met tijm en laurier

Houd rekening met veel marinadetijd (ongeveer 45 minuten). Begin dus op tijd met de bereiding.

Je begint met het bereiden van deze marinade. Snijd de ui in ringen en pers de citroen uit. Vang het sap op en doe het citroensap in een diepe schaal. Bij dit sap doe je de rum en de olijfolie. Roer door.

Voeg de takjes tijm, een aantal laurierblaadjes en een rode peper toe. Pers de knoflook. Voeg ook de uiringen en de knoflook toe. Voeg voor de smaak peper en zout toe en mix de marinade tot een geheel.

Dan is het tijd voor het marineren van de biefstuk. Leg de 4 biefstukken afzonderlijk in de marinade en laat dit 45 minuten staan. Tussendoor draai je de biefstukken een paar keer om.

Bak de biefstukken in een pan op hoog vuur en bak het vlees bruin naar eigen voorkeur. Strooi peper en zout over de biefstukken. Serveer uit. Zoals gezegd kun je peulvruchten toevoegen.

Eet smakelijk!

Ben jij enthousiast over het proteine dieet en vind jij deze biefstuk een klapper? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden. Want goede gerechten houd je niet voor jezelf!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’614′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Summary
recipe image
Recipe Name
Biefstuk met tijm en laurier
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *