Web Analytics
header

Een overheerlijke frisse fruitsalade à la Piet Huysentruyt

Piet Huysentruyt is een bekende Vlaamse topkok die het ene na het andere schitterende gerecht neerzet. De meeste van zijn gerechten zijn nog gezond ook. Daarom heb ik een variatie bedacht op één van zijn fruitsalades.

Op tv zag het gerecht er makkelijk uit. Piet Huysentruyt had in een handomdraai samen met een klein meisje een prima fruitsalade op tafel staan. Ik ben gaan experimenteren met andere fruitsoorten, en kwam uiteindelijk tot een fruitsalade met mandarijn, appel, aarbei, kiwi en banaan.

Piet Huysentruyt bereidt heerlijke gerechten

Piet Huysentruyt heeft met zijn restaurant een Michelinster op zak. Hij behoort dus tot de echte kookelite. Het sterke van Piet Huysentruyt is dat hij zijn gerechten niet geheim houdt, maar juist graag wil delen met het grote publiek.

Hij heeft in België zijn eigen tv-programma De Perfecte Keuken, waarin hij vaak hele gezonde gerechten bereidt. Ik was op zoek naar een gezond toetje met veel fruit, toen hij samen met een klein meisje een lekkere fruitsalade in elkaar zette in devorm van een tropisch palmeiland. Dat inspireerde mij.

Want fruit bevat alleen maar gezonde voedingsstoffen, geen toegevoegde suikers en is ook niet al te duur. Bovendien houd ik van de frisse fruitsmaken. Ik breng via de verse fruitsalade het platteland in huis.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De ingrediënten voor de frisse fruitsalade

Natuurlijk heb je een aantal ingrediënten nodig voor de verse fruitsalade. Ik raad je echt aan om naar de markt te gaan en daar het fruit in te slaan. Marktkoopmannen verkopen namelijk altijd alleen maar vers fruit. En daar zitten de meeste gezonde voedingsstoffen in.

Koop het volgende fruit:

• 2 bananen
• 2 appels
• 2 mandarijen
• 6 kiwi’s
• Een bakje aardbeien

De bereidingswijze van de frisse fruitsalade

Dan kunnen we aan de slag. Prepareer eerst de verschillende fruitsoorten: pel de bananen, schil de appels, pel de mandarijnen, schil de kiwi’s en ontdoe de aardbeien van het groene steeltje.

Vervolgens snijd je de banaan over de lengte doormidden, de kiwi in 6 gelijkmatige stukjes, de appel in 10 gelijkmatige stukjes en de aardbeien doormidden.

Gebruik de halve banaan als boomstam van een palm, de kiwi als palmbladeren en de aardbeien als kokosnoten. De appels en mandarijnen vormen het strand. Leg dit fruit gemixt onder de boomvorm neer. De overgebleven aardbeistukjes kun je gebruiken ter decoratie aan de rand van het bord. Of serveer de aardbei apart bij het gerecht.

Eet smakelijk!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Blijf de fruitsalade doorontwikkelen tot jouw favoriet

Piet Huysentruyt gaf aan dat dit gerecht prima als toetje kan dienen. Of als lunch. Of als ontbijt. Ik vind het gerecht heerlijk op een warme zomerdag. Ik kan dit gerecht prima veroberen zonder dik te worden.

Wees niet bang om te variëren met verschillende fruitsoorten. Wil jij een keer perziken of abrikozen gebruiken bijvoorbeeld? Dan kan jij deze fruitsoorten prima als vervanging van bijvoorbeeld de mandarijnen of appels gebruiken.

Breng Piet Huysentruyt in je eigen huis tot leven!

Vind jij deze frisse fruitsalade een daverend succes? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden of like het artikel. Maak de wereld gezonder!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *