Web Analytics
header

Waarom Pastagerechten Toch Gezond Kunnen Zijn | Penne met Kip en Broccoli

Pastagerechten zijn in principe niet heel erg geschikt voor de afvaller. Toch kun je soms prima een pastagerecht klaarmaken zonder stevig aan te komen. Lees in dit artikel hoe. Tegelijkertijd geef ik een voorbeeldrecept.

Gezonde pastagerechten kun je prima met vlees bereiden. Want in vlees zitten geen dikmakers. Wat dacht jij van deze penne met kip en broccoli?

Waarom afvallen met pastagerechten wél kan

In pasta zitten relatief veel koolhydraten. En koolhydraten zijn de grote boosdoeners die zorgen voor overgewicht. Daarom is het niet slim om dagelijks pasta te eten. Bovendien is pasta licht verteerbaar, waardoor je sneller weer honger krijgt en dus meer eet.

Maar gelukkig kan een afvalplan alleen slagen als jij ook af en toe weet te zondigen tegen jouw dieet. Misschien klinkt dat gek in de oren, maar het is echt waar!

Uit vele betrouwbare onderzoeken blijkt namelijk dat een dieet alleen slaagt als de afvaller plezier heeft in het afvalproces. En om het plezier te behouden is het goed om soms de teugels een beetje te laten vieren. Pastagerechten zijn de ideale maaltijd om het plezier in het leven te behouden.

Want pasta is een fris gerecht met een gezonde portie groente. Bovendien ziet pasta er altijd erg aantrekkelijk uit. Tenminste, als ikzelf een bord pasta met salade zie staan krijg ik altijd direct trek. Mijn plezier komt terug bij het voorgeschoteld krijgen van een bord pasta.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten penne met kip en broccoli

Wat dacht jij van een lekkere penne met kip en broccoli? Ik gebruik altijd de volkorenpasta voor mijn pastagerechten, omdat dit minder koolhydraten oplevert en de smaak toch nagenoeg hetzelfde is. Pastagerechten worden zo gezonder.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

• 250 gram volkorenpenne
• 4 verse kipfilets
• 250 gram broccoli
• 2 prei
• 30 gram maizena
• 5 dl magere melk
• 12 kerstomaten
• 85 gram geraspte pittige kaas
• 20 gram Parmezaanse kaas
• 1 theelepel oregano
• Scheutje olijfolie
• Zout

Bereidingswijze penne met kip en broccoli

Om te beginnen verwarm je jouw oven voor op 190 graden. Doe ruim water in een pan, voeg een snufje zout toe en voeg de penne toe wanneer het water kookt. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, de ui in ringen en halveer de kerstomaten.

Bak de kip in een koekenpan of wok met een scheutje olijfolie voor 5 a 10 minuten. Snijd de kip in stukjes wanneer de kip van het vuur kan.

5 Minuten voordat de penne klaar is, voeg je de preiringen en broccoliroosjes toe. Giet de penne en groente af en vang 2 dl kookvocht op. Doe de stukjes kip, penne en groente in een ovenschaal.

Doe de maizena in een pannetje samen met de helft van de magere melk. Roer goed door. Doe de andere helft van de melk samen met het opgevangen kookvocht in een pan en roer 2 dl door het maïzenapapje. Doe het maïzenapapje bij de rest van het kookvocht en de melk en breng aan de kook. Roer stevig door om een goed gebonden saus te krijgen!

Haal de pan van het vuur en doe de geraspte pittige kaas en eventueel peper en zout bij de saus.

Schenk de saus gelijkmatig over de penne, groente en kip. Schep goed door. Verspreid de halve kerstomaten over de ovenschaal en maak een toplaag van oregano en Parmezaanse kaas.

Doe de ovenschotel voor 20 minuten in de oven en jouw pastagerecht is klaar.

Eet smakelijk!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Maak pastagerechten bekend

Pastagerechten kunnen dus met mate op het dieetlijstje van de afvaller. Zo blijft het leven tenminste leuk en aantrekkelijk.

Maak jouw sociale wereld nog leuker en lekkerder door deze topper onder de pastagerechten te delen met vrienden en familie. Gebruik daarvoor jouw sociale media. Want je wilt gezond en lekker de week of het weekend ingaan!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *