Web Analytics
header

Goochelen met pasta | Penne met tuinbonen, rucola en Parmezaanse kaas

Pasta is een overbekend basisingrediënt voor veel maaltijden. Pasta is bovendien erg lekker en heeft een Italiaanse bite. Je proeft het echte Italië bij een goed pasta recept. Daarom leer ik jou graag goochelen met pasta.

Vandaag is een gerecht met penne aan de beurt: penne met tuinbonen, rucola en Parmezaanse kaas. Penne is een pasta die gemakkelijk weg eet en er bovendien stijlvol uit ziet. Neem een kijkje en probeer het recept zelf uit!

Pasta als hoofdingrediënt

Pasta is een eeuwenoud ingrediënt. Maar in Nederland is het nog helemaal niet zo lang bekend. Pas in de jaren ’80 raakte Nederland bekend met de pasta.

Ondertussen heeft de pasta een razende vlucht genomen en is het niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken.

Verschillende soorten pasta zijn in de supermarkt te vinden: spaghetti, penne, fusilli, tagliatelle, raviolo… Vandaag is een gerecht met penne aan de beurt: penne met tuinbonen, gezonde rucola en heerlijke Parmezaanse kaas.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

De pasta | Ingrediënten en bereidingswijze

De ingrediëntenlijst is een hele simpele. Dit maakt het pasta gerecht ook direct zo sterk. Sterk in al zijn eenvoud. De volgende ingrediënten heb je nodig:

• 300 gram penne
• 600 gram dubbelgedopte (!) tuinbonen
• 1 scheutje melk
• 4 eetlepels olijfolie
• 80 gram rucola
• 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Je begint met het koken van de penne. Op de verpakking staat altijd een gebruiksaanwijzing voor het koken van de pasta. Volg deze op. Als de pasta klaar is giet je de pasta af en vang je een gedeelte van het kookvocht op. Dit vocht gebruik je later weer. Doe een deksel op de pan om de pasta warm te houden.

Dan zijn de dubbelgedopte tuinbonen aan de beurt. Het is allereerst belangrijk om ze dubbel te doppen. Dit houdt in dat je eerst de peul van de tuinbonen afhaalt, waarna je de bonen ongeveer 1 minuut laat koken in water. Vervolgens spoel je de bonen met koud water af en haal je het dunne vliesje van de gedopte boon. Dit is het zogenaamde ‘dubbeldoppen’. Hierdoor zien de bonen er veel lekkerder uit en smaken ze ook beter!
Kook vervolgens de tuinbonen in een bodempje water met een scheutje melk in 6 minuten gaar. Giet dan de bonen af.

Dan de finishing touch. Mix de penne, olijfolie, het kookvocht en de tuinbonen door elkaar. Voeg de rucola en 50 gram Parmezaanse kaas toe. Proef het gerecht van tevoren, en voeg waar nodig peper en zout toe om het gerecht op smaak te brengen.

Serveer het gerecht uit nadat je de rest van de Parmezaanse kaas over de pasta hebt gestrooid.

Eet smakelijk!

Vind jij dit gerecht een top pasta? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden of like het artikel. Goede gerechten zijn het waard om gedeeld te worden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

2 Reacties op Goochelen met pasta | Penne met tuinbonen, rucola en Parmezaanse kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *