Web Analytics
header

Een heerlijke pasta pesto uit het boekje

Pasta pesto is een overbekend gerecht. Echter, wil jij op jouw gewicht letten, dan is het wel zaak om dit gerecht op de ideale manier te bereiden.

Want als jij een pasta pesto bereidt op de gemakkelijkste manier (namelijk met pesto uit een potje), dan levert dit superveel extra ongezonde suikers op. En daar word jij dik van. Vermijd een potje pasta dus altijd!

Hoe maak jij dan wel een lekkere pasta pesto? Dat is simpel: schaf de juiste (=verse) ingrediënten aan en maak een verse pesto. Hier zijn alle dikmakers zorgvuldig uit verwijderd.

Pasta pesto a la Italia

Pesto is eigenlijk niks meer dan wat Italiaanse kruiden vermengt met olijfolie. Voorbeelden van kruiden die vaak in een Italiaanse pesto zijn verwerkt, zijn:

• Basilicum
• Peterselie
• Knoflook
• Dille

Laat het nou zo zijn dat deze kruiden hartstikke gezond zijn! Als jij deze kruiden vers eet, zul jij nooit aankomen.

Ook de olijfolie is geen dikmaker. Sommige gezondheidsgoeroes beweren dat in olijfolie slechte vetten zitten. Maar vetten zijn nooit de dikmakers. Dat zijn allemaal fabels. Toegevoegde suikers maken een mens dik, en niet de vetten.

Kortom, als jij een pasta pesto zelf maakt met verse ingrediënten, heb jij een hartstikke gezond gerecht op tafel. Door een verse pasta te bereiden vermijd jij de toevoeging van kunstmatige suikers (die dus wel in een potje pesto zitten)!

Zelf houd ik van een stukje lekker licht vlees, zoals kipfilet. Gecombineerd met groente zoals champignons en ui kun je met deze ingrediënten een heerlijk gerecht in elkaar zetten.

Pasta pesto met kip, ui en champignons is het onovertroffen resultaat.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten pasta pesto

Nog even alle ingrediënten voor deze gezonde pasta pesto voor 2 personen op een rijtje:

• 150 gram pasta (fusilli, penne of tagliatelle)
• 200 gram kipfilet
• 1 ui
• 100 gram champignons
• 2 handjes rucola
• 1 teentje knoflook
• 1 bosje dille
• 1 bosje peterselie
• 12 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze pasta pesto

Ben jij klaar om aan de slag te gaan? Vergeet dan niet om altijd met plezier in de keuken te staan. Want koken is leuk!

We starten met het aan de kook brengen van een pan met water. Als het water kookt, kun je de pasta in de pan doen. Kijk voor de duur van de kooktijd op het pak. Voeg een snufje zout en een scheutje olijfolie toe om het ‘plakken’ van de pasta tegen te gaan.

Snijd de kipblokjes in stukjes. Doe hetzelfde met de champignons en de ui. Bak de kip op hoog vuur lichtbruin en voeg de ui toe. Een minuut later voeg je ook de champignons toe.

Dan gaan we beginnen met de verse pesto. Hiervoor heb je een blender of staafmixer nodig. Doe de knoflook, dille en peterselie in de blender en mix de Italiaanse kruiden. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe. Blijf mixen totdat de pesto glad is.

Doe de pesto in de pan bij de kip, ui en champignons. Bak het geheel nog ongeveer 2 minuten en blijf goed doorroeren.

Doe het gerecht op 2 borden en strooi de rucola over het gerecht.

Klaar is de pasta pesto! Serveer bij het gerecht een glas ijskoud water en/of rode wijn. Je hebt een heerlijk gerecht gemaakt waar jij niet dik van wordt!

Eet smakelijk!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Deel dit frisse recept

Wil jij deze gezonde pasta pesto graag delen met jouw vrienden? Deel dan vooral dit Italiaanse recept met al jouw vrienden of facebook.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *