Ovenschotels zijn meestal heerlijke gerechten. Maar niet alle ovenschotels zijn gezond. In sommige ovenschotels zitten veel koolhydraten, waardoor je veel kans hebt op overgewicht. En dat wil jij niet!
Daarom raad ik jou aan om van tevoren te kijken naar de samenstelling van de ovenschotel. Vermijd de ongezonde ingrediënten!
Een smaakvolle ovenschotel die er bij mij in gaat als koek is gnocchi met biefstuk. Veel verse ingrediënten en weinig echte dikmakers.
Ovenschotels zijn een gezonde sensatie!
Het gezonde aan deze ovenschotel is dat er geen dikke laag saus bovenop ligt. Want juist in deze saus zitten extreem veel dikmakers. De bovenste laag van deze ovenschotel bestaat uit mozzarella, een kaas die je in deze proportie prima kunt eten zonder dik te worden!
Het is bovendien een mythe dat je dik wordt van vlees. In vlees zitten namelijk bijna geen koolhydraten. De biefstuk maakt dus niet dik.
Het lekkere aan ovenschotels vind ik de bite die het gerecht heeft nadat je de schotel uit de oven haalt. Je proeft de gaarheid en smaakextracten duidelijk. Een sensatie voor de tong!
Daarnaast vind ik het leuk om op een vrije dag lang in de keuken te staan. Het klaarmaken van ovenschotels vergt relatief veel tijd. Omdat koken voor mij pure ontspanning is, maak ik graag lekkere ovenschotels.
Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.
De benodigde ingrediënten
Voor de gnocchi met biefstuk heb je de volgende producten nodig voor 4 personen:
• 500 gram gnocchi
• 250 gram biefstukreepjes
• 300 gram verse sperziebonen
• 2 sjalotten
• 4 verse tomaten
• 150 ml gezeefde tomaten
• 3eetlepels pijnboompitten
• Basilicumblaadjes
• 2 knoflookteentjes
• 1 pakje mozzarella
• 1 eetlepel olijfolie
De bereidingswijze van de gnocchi met biefstuk
Zet de oven aan en verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet 2 pannen kokend water op. In de ene pan kook je in 4 minuten de sperziebonen beetgaar, en in de andere pan kook je de gnocchi 2 minuten. Giet beide pannen af.
Snijd de sjalotten fijn en pers de knoflookteentjes in een knoflookpers. Bak deze ingrediënten kort in de olijfolie (ongeveer 2 minuten). Snijd de verse tomaten in behapbare stukken en doe deze ook in de pan. Ook de gezeefde tomaten kun je toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. De helft van de basilicumblaadjes kun je nu fijngehakt toevoegen. Laat het geheel ongeveer 5 minuten koken op laag vuur.
Zet een nieuwe pan op het vuur en bak hierin de biefstukreepjes kort totdat ze bruin zijn. Doe de gnocchi, sperziebonen en biefstukrepen in de ovenschaal. Giet de tomatensaus over de ingrediënten en mix alles. Tenslotte voeg je de pijnboompitten en mozzarella toe als deklaag.
Laat de ovenschotel 15 minuten garen in de oven.
Haal de schotel uit de oven en verdeel het gerecht netjes over 4 borden. Ter garnering voeg je de rest van de basilicumblaadjes toe.
Ovenschotels zijn heerlijk. Eet smakelijk!
Kun jij niet genoeg krijgen van gezonde ovenschotels? Wil jij anderen kennis laten maken met dit gerecht? Deel dan dit artikel op facebook of instagram (foto)!
Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel
Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.
Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.
Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen
Geef een reactie