Web Analytics
header

Heerlijke Nagerechten Zonder Dikmakers | Bosbessen Chiazaad Pudding

Niet alle nagerechten zijn ongezond. Als jij verder kijkt dan je neus lang is, weet je dat er meer op de wereld te koop is dan vla, kwark of volle yoghurt. Je kunt gezond variëren met vele igrediënten en zo jouw ideale toetje op tafel zetten.

Vandaag geef ik het recept van één van mijn toppers onder de nagerechten recepten: bosbessen chiazaad pudding. Dit nagerecht is simpel te maken en is een sensatie voor de smaakpapillen. Doe in dit artikel inspiratie op!

Gezonde nagerechten met Mexicaans chiazaad

Ik vind de meeste nagerechten ontzettend saai. Een pak yoghurt of vla is verre van creatief. Bovendien ben je na jaren yoghurt en vla eten wel toe aan iets anders. Wil jij op de gezonde toer gaan? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Chiazaad is indianenvoedsel. Eeuwen geleden aten de indianen in Mexico dit gezonde zaad al. Het is niet voor niks zo dat indianen beresterk zijn. Indianen houden zich aan een gezond dieet waar je kracht mee opdoet. Chiazaad was een belangrijk onderdeel van hun dieet.

Ondertussen is chiazaad overgewaaid naar de Europese markt. Ook wij zijn er achter gekomen dat chiazaa boordevol gezonde omega-3 vetzuren, vezels, mineralen en proteïnen zit. Bovendien bevat chiazaad geen suiker. Ideaal voor de afvaller.

In nagerechten kun je makkelijk chiazaad verwerken. Gecombineerd met de smaak van bosbessen (en citroen) bereid je in een handomdraai een top toetje!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten bosbessen chiazaad pudding

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig die het beste in een biologische winkel zijn te krijgen:

• 75 gram chiazaad
• 1 bakje bosbessen
• Citroenrasp (van 1 citroen)
• 500 ml amandelmelk
• Stevia (een gezonde zoetstof)
• 1 theelepel kaneel
• 2 theelepels vanille-extract

Doe je schort voor en stroop je mouwen op. Het is tijd om heerlijke nagerechten te maken!

Bereidingswijze bosbessen chiazaad pudding

Doe de amandelmelk in een maatbeker. Mix achtereenvolgens het chiazaad, citroenrasp, kaneel en vanille-extract door de amandelmelk. De stevia voeg je tenslotte voor de smaak toe.

Dan is het tijd om dit gezonde nagerecht te ‘rijpen’: zet de maatbeker afgedekt in de koelkast. Laat het nagerecht minimaal 4 uur staan. De smaken komen zo het beste tot hun recht. Roer tussentijds het toetje 1 a 2 keer door.

Doe de pudding in een schaaltje of in een beker. Garneer de pudding tenslotte met bosbessen en eventueel wat citroenrasp of -sap.

Je kunt eventueel ook andere fruitsoorten zoals kiwi of aardbei bij dit nagerecht serveren.

Eet smakelijk!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Deel de lekkerste nagerechten

Vind jij gezonde nagerechten ook zo lekker? Houd jij van creatieve nagerechten met een gezonde touch? Dan moet je dit recept zeker op jouw sociale media delen. Want gezonde gerechten houd je niet voor jezelf, maar deel je met jouw vrienden en familie!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Summary
recipe image
Recipe Name
Bosbessen chiazaad pudding
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *