Web Analytics
header

Makkelijke recepten die ook écht makkelijk zijn | Couscous met kip en groente

Makkelijke recepten zijn een geschenk uit de hemel. Na een drukke werkdag of een uitputtend gesprek is het heerlijk om even te ontspannen door lekker te koken. Maar het koken moet geen hersenkraker worden. Daarom is hier een voorbeeld van een echt makkelijk recept.

Couscous met kip en groente is makkelijk te koken, bevat weinig koolhydraten en is vooral lekker. Couscous is sinds kort één van mijn favoriete basisingrediënten. Daarom houd ik van lekker variëren met couscous.

Makkelijke recepten en couscous

Wist jij dat couscous uit Marokko komt? Laatst was ik voor een korte vakantie in Marokko, en ontdekte ik de zalige smaak van couscous. Na jarenlang rijst en pasta eten vond ik de couscous een echte verademing.

Ik wilde de couscous graag combineren met gezonde groenten. Sla en abrikozen vind ik ook prima gangmakers voor een gerecht, dus ging ik het lekkere met het aangename combineren. Zodoende kwam ik op deze couscous uit.

Ook kip is onderdeel van het gerecht. Het grote voordeel van kip is dat dit vlees vol zit met gezonde eiwitten. Eiwitten zijn goede voedingsstoffen voor de mens, want het kost relatief veel energie om eiwitten te verbranden. Zo heb je minder kans op overbodige vetopslag.

Geef het gerecht een kans en wees niet bang zelf variatie in ingrediënten aan te brengen. Want zo ontdek jij uiteindelijk de lekkerste gerechten!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Benodigde ingrediënten

Dit zijn alle ingrediënten voor 4 personen:

• 275 gram couscous
• 150 gram sla
• 500 ml water
• 3 bosuitjes
• 5 abrikozen
• 300 gram kipfilet
• 200 gram feta
• 4 eetlepels amandelen
• 1 bosje koriander
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 kipbouillonblokje

Bereidingswijze couscous met kip en groente

De voorbereiding vergt niet veel tijd: snijd de kip in kleine stukjes, ontdoe de abrikozen van de schil en snijd de abrikozen in kleine partjes. Snijd de bosuitjes in ringen, was de sla en breek de slablaadjes. Snijd de feta in blokjes.

Bak de kip op hoog vuur lichtbruin in een pan met olijfolie. Voeg de ringen bosuitjes toe en laat dit een minuutje bakken. Schenk dan 500 ml water toe met het verkruimelde kipbouillonblokje. Laat het blokje oplossen en breng het geheel aan de kook.

Zet dan het vuur minimaal en voeg de couscous toe. Roer alles door en laat het gerecht 5 minuten staan. Doe de komijnpoeder door de couscous. Voeg ook de abrikozen, feta, amandelen en koriander door de couscous.

Doe de slablaadjes op het bord en schep op de slablaadjes de couscous. Dit kan je doen naar eigen inzicht. Je kunt bijvoorbeeld ook de slablaadjes apart van de couscous serveren.

Het gerecht is klaar. Vergeet niet een glas fris kraanwater bij de couscous te serveren.

Eet smakelijk!

Dit is één van mijn makkelijke recepten. Weinig poespas, veel verse groenten en een heerlijke smaak. Vind jij dit gerecht ook een succes? Deel het gerecht dan op social media zoals facebook, twitter of instagram!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

1 Reactie op Makkelijke recepten die ook écht makkelijk zijn | Couscous met kip en groente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *