Een lasagne recept hoeft niet eentonig te zijn. Je kunt eindeloos variëren met lekkere ingrediënten. Combineer er zelf eens lustig op los.
Zelf vind ik het lekker om veel gezonde ingrediënten te gebruiken. Ik eet graag een lasagne recept met veel groentes. Zo krijg je superveel gezonde voedingsstoffen binnen, maar kom je niet aan. Dat moet toch als een genot in de oren klinken?!
De lasagne met broccoli, courgette en champignons kwam ik vorige week toevallig tegen in een kookmagazine. Het is een heerlijk gezonde lasagne die je je gasten graag voor wilt schotelen.
Proef Italië!
Het lasagne recept komt officieel uit Italië, het land van de verse groentes en heerlijke pasta’s. Ook lasagne is immens populair in Italië. En dat is natuurlijk niet voor niets. De smakencombinatie is uitgebalanceerd, de ingrediënten zijn vers en het gerecht is makkelijk te bereiden.
Vroeger werden de groentes die voor het lasagne recept werden gebruikt in de eigen Italiaanse moestuin gekweekt. Verser kon niet.
Veel mensen hebben nu geen moestuin meer. Maar heb jij de ruimte en tijd om een moestuin met kas op te zetten? Verbouw dan je wortels, broccoli en courgette zelf! Hartstikke leuk!
Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.
Ingrediënten lasagne recept
De volgende ingrediënten heb je nodig voor 6 personen:
• 1 broccoli
• 1 courgette
• 2 wortels
• 200 gram champignons
• 2 uien
• Tijm en rozemarijn
• 4 teentjes knoflook
• 100 gram Parmezaanse kaas
• Olijfolie
• 500 gram lasagnevellen
• 4 eetlepels paneermeel
Voor de lasagnesaus heb je nodig:
• 120 gram bloem
• 1 liter groentebouillon
• 2 theelepels kurkuma
• 100 gram boter
Bereidingswijze lasagne recept
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Je begint met de lasagnesaus. Laat de boter in een pannetje smelten. Tijdens het smelten roer je de bloem door de boter heen. Vervolgens voeg je in kleine porties de groentebouillon toe. Denk erom dat je altijd blijft roeren om klontering tegen te gaan! Laat de saus 10 minuten koken en voeg de kurkuma en eventueel zout toe. Daarna laat je de saus langzaam afkoelen.
Zet een pan water op en kook hierin de broccoliroosjes voor 2 minuten. Snijd de groente (wortel, courgette, uien en champignons) in stukjes en bak de groente in olijfolie. Voeg ook de kruiden en geperste knoflook toe. Eventueel kun je de groente op smaak brengen met peper en zout.
De lasagnevellen doe je in een pan met kokend water en zout en olijfolie (1 eetlepel). Kook de vellen 1 a 3 minuten voor. Dit gaat het aan elkaar plakken van de lasagnevellen tegen. Hierna doe je de vellen kort in een bak ijskoud water. Giet af. Leg de vellen apart op een doek.
Vet de ovenschaal in met olijfolie. Begin met een laagje lasagnevellen. Daarna voeg je een dun laagje bechamelsaus toe, een dun laagje groente en wat Parmezaanse kaas. Dit proces herhaal je 3 a 4 keer. Tenslotte eindig je met een flinke laag Parmezaanse kaas, paneermeel en een scheutje olijfolie.
Doe de lasagne in de oven voor 20 minuten.
Serveer het gerecht uit met eventueel een groene salade of wat kruiden.
Eet smakelijk!
Breng Italië in huis!
Wil jij dit gezonde lasagne recept doorgeven aan andere mensen? Wacht dan niet langer en deel dit blog op jouw social media. Breng Italië in huis!
Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel
Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.
Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.
Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen
Geef een reactie