Web Analytics
header

Koolhydraten, Weg ermee! Snel en Gezond afvallen: het Koolhydraatarm Dieet

Koolhydraten worden ook wel ‘suikers’ genoemd. Ze zijn een belangrijke energiebron voor ons lichaam, maar kunnen ook boosdoeners vormen tijdens het afvallen!

Niet teveel, maar zeker niet te weinig

Je moet nergens teveel van nemen. Maar ook zeker niet te weinig! Zo ook deze suikers, die een groot deel van onze energie creëeren, zijn erg belangrijk voor ons lichaam. Een koolhydraatarm dieet moet daarom verantwoord en gezond zijn.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Energie, dat hebben we nodig!

Energie hebben we altijd en overal nodig, anders zouden we onze dagelijkse bezigheden niet tot uitvoering kunnen brengen. Daarom is voeding waarin koolhydraten zitten, zoals producten als vlees en zuivel, een belangrijke bouwsteen voor de dagelijkse dosis energie.

Voedingsvezels voor de darmen

Koolhydraten kunnen zich voordoen in twee soorten: de verteerbare (zetmeel, suiker, wat wordt omgezet tot glucose) en de niet-verteerbare variant (voedingsvezels). De laatste is vooral goed voor het optimaliseren van de werking van de darmflora. Je hebt ze dus nodig!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Suiker slecht? Niet altijd!

Het woord ‘suiker’ zorgt soms voor verwarring, het staat namelijk voor een verzamelnaam voor verschillende soorten natuurlijke suikers zoals melksuiker, vruchtensuiker en pure suiker. De laatste wordt vaak verwerkt in producten samen met vetten, waardoor je eigenlijk slechts de laatste echt hoeft te vermijden tijdens het afvalproces. Suiker is namelijk niet altijd slecht.

Koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet bestaat uit weinig tot geen simpele koolhydraatrijke producten. Simpele koolhydraten zijn erg ongezond en komen vaak terug in gebak, koekjes, frisdrank en snoep. De complexe koolhydraat daarentegen, die te vinden is in aardappel, volkorenbrood, pasta en granen, wordt langzaam door het lichaam verteerd en is een must tijdens het afvallen.

Zetmeel

Zetmeel bevat de goede vorm van koolhydraten en daardoor is deze vol van natuurlijke en gezonde voedingsmiddelen. Zetmeel vind je in graanproducten, zoals een lekker brood of andere volkorenproducten. Wil je weten hoe je een lekker brood bakt, ideaal voor tijdens het afvallen? Volg dan het recept hieronder!

Koolhydraatarm broodje bakken

Ingrediënten:

• 200 gram amandelmeel
• 50 gram gebroken lijnzaad
• snufje zout
• 1/2 theelepel baking soda
• 5 eieren
• 50 ml gesmolten kokosolie
• 2 eetlepels honing
• 1 eetlepel sinaasappelrasp
• 50 gram hele hazelnoten
• 150 gram mix van rozijnen
• 25 gram amandelschaafsel

Begin met het mengen van amandelmeel met lijnzaad, zout, baking soda in een grote kom. Voeg eieren, kokosolie en honing toe en mix het geheel tot een massa. Voeg sinaasappelrasp, hazelnoten en rozijnenmix toe. Bekleed een klein bakblik met bakpapier. Doe het mengsel in het blik en bekleed de bovenkant met amandelschaafsel. Bak het brood in 40 minuten gaar (voorverwarmde oven: 180 graden).

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *