Web Analytics
header

HIIT Workout

High intensity interval training (HIIT) is een traningsmethode waarbij je intervallen van 100% inspanning afwisselt met gematigde herstelperiodes. Dit kan bij zowel cardio- als bij gewichthefoefeningen worden toegepast.

Wissel bijvoorbeeld periodes van sprinten in een snel tempo af met periodes van wandelen. Of in het geval van gewichthefoefeningen, doe je zo snel mogelijk burpees oefeningen en dan bouw je tussen de sets een aantal periodes van rust in.

Waarom is HIIT zo effectief?

Deze trainingswijze brengt jouw hartslag flink omhoog en zo verbrand je meer vet in minder tijd.

“Als we constante cardiovasculaire oefeningen uitvoeren, keert de hartslag na een training weer snel terug naar een normaal ritme” zegt Tracey Robson-Garth, trainer bij Fernwood. “Maar als we een HIIT-training doen, verwarren we onze hartslag en duurt het veel langer voordat deze weer zal terugkeren naar het normale rusttempo. Dit verhoogt jouw kilojoule branduren na je training.”

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

En wat is daar nou zo goed aan?

Het is snel en handig. Vanwege het effect op de hartslag zal een HIIT-training van 15 minuten je dezelfde vetverbranderende voordelen bieden als een half-uur normale training.

Hoe kan ik HIIT opnemen in mijn workouts?

Een echte HIIT-training houdt in dat je 20 seconden alles wat je hebt geeft en dan vervolgens gedurende 10 seconden terugkeert in het tempo van de herstelperiode

In de sportschool is het het beste om een ​​hometrainer, een roeiapparaat of crosstrainer te gebruiken, aangezien het op de loopbanden veel tijd kan kosten om de snelheid aan te passen. Probeer de volgende keer dat je in de sportschool bent de HIIT-trainingsoefening in je routine te integreren… het is misleidend moeilijk!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

HIIT-training op een hometrainer:

  • Een warming-up van 3 minuten in een gematigd tempo
  • (20 seconden maximale inspanning + 10 seconden herstel) x 8
  • Een cooling-down periode van 3 minuten

Totaal: 10 minuten

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *