Web Analytics
header

Lik je Mexicaanse vingers af met dit guacamole recept

Een guacamole recept is heel simpel te maken. Maar je moet natuurlijk wel het recept weten en vervolgens ook goed uitvoeren. Gelukkig is de Mexicaanse keuken zo moeilijk niet.

Een paar jaar geleden was ik vanwege mijn studie in Mexico. Ik heb me tijdens mijn verblijf dagelijks verbaasd over het gemak waarop Mexicanen het ene na het andere heerlijke gerecht tevoorschijn toveren. Dat had ik nog nergens zo meegemaakt.

Veel van die gerechten waren gebaseerd op de typisch Mexicaanse saus, namelijk de guacamole saus. Met deze saus kan je heerlijke gerechten maken waar jij je vingers bij af likt.

Doe in dit blog inspiratie op voor jouw Mexicaanse gerecht!

Haal Mexico in huis

Zoals je waarschijnlijk weet is het hoofdingrediënt van guacamole saus de avocado. Deze vrucht komt oorspronkelijk uit Mexico. Guacamole is dus inderdaad een inheemse Mexicaanse saus.

Avocado is voor de afvaller een ontzettend gezonde vrucht. Avocado bevat namelijk veel gezonde voedingsstoffen zoals:

• Kalium
• Foliumzuur
• Vitamine B
• Omega 3 vetzuren

Daarnaast zitten er geen slechte suikers in avocado waar je dik van wordt. Dit maakt een guacamole recept tot een goed recept voor de afvaller.

Nu ben ik zelf altijd op zoek naar een nog gezondere variant van elk recept. Zo ook voor het guacamole recept. Uiteindelijk kwam ik uit bij een guacamole saus met granaatappelpitten.

Granaatappelpitten zijn namelijk zogenaamde superfoods. Dit is voedsel waar extreemveel goede stoffen in zitten. Daarom raad ik jou dit recept zeker aan.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten guacamole recept

Voor 4 personen heb jij voor dit guacamole recept de volgende ingrediënten nodig:

• 2 avocado’s
• 120 gram granaatappelpitten
• 3 limoenen
• 2 serranopepers (of jalapenos)
• Een paar snufjes zout

Bereidingswijze guacamole recept

Pers de limoenen goed uit en vang het sap op in een schaal. Vervolgens ga je aan de slag met een blender of keukenmachine. Doe de avocado’s, limoensap, serranopepers en zout in de blender. Mix de ingrediënten tot een glad geheel. Doe de saus in een kom en voeg 60 gram granaatappelpitten toe. Mix de pitten met een lepel door de saus. Tenslotte strooi je de laatste 60 gram granaatappelpitten op de guacamole saus. De saus is klaar voor gebruik.

Eet smakelijk!

Natuurlijk eet jij dit guacamole recept bij een lekker hoofdgerecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie met kip en basmatirijst? Of met verse tomaat en wraps?

De combinaties zijn eindeloos! Haal Mexico in huis en ga nog eens afvallen ook!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Deel het recept

Natuurlijk is dit guacamole recept er niet alleen voor jou. Deel dit recept via de sociale media met jouw vriendenkring en maak de wereld een klein stukje gezonder!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *