Web Analytics
header

Groenten Maken Jouw dag! | Spinaziesalade met Gegrilde Groenten

Groenten maken of breken mijn dag. Na jarenlang slecht gegeten te hebben ben ik verslaafd geraakt aan alles wat groen is. Want ik weet, groenten zijn gezond en zitten boordevol vitaminen.

Bovendien ontbreken suikers in alle groenten. Groente maakt dus niet dik. Daarom raad ik jou aan om ook veel groenten te eten als jij af wilt vallen.

Vandaag heb ik een heerlijke salade voor jou in de aanbieding: spinaziesalade met gegrilde groenten. Vers, kleurrijk en origineel!

Groenten zijn oergezond

Groente is goed voor elk. Dat is één van mijn beste motto’s, waar ik dagelijks naar probeer te leven. Iedereen die een beetje logisch na kan denken weet dat het gezond is om groenten te eten.

Broccoli, bloemkool, rode bieten, kool, wortels, courgette, spinazie… Er zijn zoveel verschillende groentesoorten op te noemen, dat je er bijna tureluurs van wordt. Varieer dagelijks en maak van elke dag een groentefeestje.

Gisteren had ik een nieuwe salade gemaakt, namelijk een spinaziesalade met gegrilde groenten. Ik vond het gerecht heerlijk. Daarom wil ik het recept graag met jou delen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten spinaziesalade met gegrilde groenten

Haal de volgende producten in huis voor 4 personen:

• 300 gram verse spinazie
• 1 gele paprika
• 50 gram pistachenoten
• 1 courgette
• 50 gram Parmezaanse kaas
• 125 gram mozzarella
• 5 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel zout
• Peper

Bereidingswijze spinaziesalade met gegrilde groenten

Snijd de courgette in 4 lange repen en de gele paprika in grove stukken. Was de spinazie in koud water.

Rooster de pistachenoten kort: ze mogen niet verkleuren. Een goede indicator is om te wachten totdat de noten een sterke geur afgeven. Stamp de afgekoelde noten fijn. Voeg 4 eetlepels olijfolie en zout en peper toe. Ook de geraspte Parmezaanse kaas mag je toevoegen. Roer goed door.

Dan ben je toe aan het grillen. Zet de grill aan. Bestrijk de plakken courgette en de gele paprika met de overgebleven eetlepel olijfolie. Leg de courgette en gele paprika op de grill en bak de groente totdat een knapperig randje ontstaat. Dit duurt ongeveer 3 a 5 minuten. Draai af en toe om.

Doe de verse spinazie (uitgelekt) op 4 borden. Hier bovenop leg je de gegrilde groenten. Scheur, knip of snijd de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de groenten. Tenslotte maak je het gerecht af met de pistachenoten.

Het gerecht is klaar. Eet smakelijk!

Een extra tip: serveer met een glas koud water en vers speltbrood. Hartstikke gezond en nog lekker ook.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Deel met de wereld

Is dit gerecht met een veelvoud aan groenten in jouw ogen een succes? Aarzel dan niet en deel dit gerecht met anderen op facebook en/of instagram. Maak de wereld een stukje gezonder!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *