Web Analytics
header

Creatief met gezonde tussendoortjes | Overheerlijke walnoten-appelsalade

Gezonde tussendoortjes zijn moeilijk te vinden in de supermarkt. Als ik door de Albert Heijn loop, kom ik vooral koek, chips en chocola tegen. Hartstikke lekker natuurlijk, maar als je af wilt vallen zijn dit de producten die je het laatste wilt eten.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar gezonde tussendoortjes. En wat bleek? Je kunt bijna eindeloos variëren met tussendoortjes. Vooral de combinaties met noten vind ik erg lekker. Daarom geef ik jou graag het recept van deze heerlijke walnoten-appelsalade!

Ga aan de noten!

Noten zijn misschien wel de allergezondste ingrediënten. Noten bevatten namelijk geen toegevoegde suikers, zitten boordevol vitaminen en zijn meestal licht verteerbaar. Daarom worden deze noten ook zo vaak aangeraden door afvalspecialisten. Noten zijn de ideale gezonde tussendoortjes!

Bovendien heb je tientallen verschillende soorten noten. Als jij dus de ene noot niet lust, is er altijd nog de keuze voor een andere notensoort. Wat dacht je van de volgende notensoorten?:

• Cashewnoten
• Walnoten
• Pistachenoten
• Hazelnoten
• Pecannoten
• Macadamianoten

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Gezonde tussendoortjes combineer je met fruit

Gecombineerd met vers fruit heb je in een handomdraai een heerlijk gezond tussendoortje op tafel staan. Ook met fruit kan je eindeloos variëren. Ik kies vaak voor appels, omdat appels elk seizoen te koop zijn, vol met vitamines en mineralen zitten en relatief goedkoop zijn.

Zo kom je al snel uit op een salade met noten en appels. De gezonde ingrediënten zullen het goed doen bij jouw gasten. Of mocht je alleen zijn en zin hebben in gezonde tussendoortjes, dan zal deze walnoten-appelsalade je zeker niet teleurstellen.

Ingrediënten walnoten-appelsalade

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

• 75 gram gepelde walnoten
• 500 gram appels
• 50 gram rozijnen
• 1 eetlepel citroensap
• 3 eetlepels rum

Ik raad je aan om de walnoten bij een gespecialiseerde notenzaak te halen. Zij hebben de lekkerste en meest verse noten te koop.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Bereidingswijze walnoten-appelsalade

De bereidingstijd kost niet meer dan 15 minuten. Let wel op: de salade moet ongeveer een uur koelen!

Begin met het schillen van de appels: haal het klokhuis uit de appels en snijd de appel in dunne reepjes. Giet het citroensap en de rum over deze appelreepjes.

Bewaar 8 walnoten, en hak de overige walnoten grof. Doe de appelreepjes, gehakte noten en rozijnen in een schaal en meng alles door elkaar. Doe de schaal een uurtje in de koelkast.

Vlak voordat je de salade uitserveert, garneer je de salade met de 8 bewaarde walnoten. Zo heb je in een handomdraai heerlijk gezonde tussendoortjes op tafel staan!

Eet smakelijk!

Deel gezonde tussendoortjes met vrienden

Wil jij dit gezonde gerecht voor de afvaller niet voor jezelf houden? Deel dan deze blog met al jouw vrienden op jouw sociale media. Maak de wereld zo een stukje gezonder!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *