Web Analytics
header

Eten doe je met gezond verstand | Rijstcurry met lamslapjes is een topper

Eten is een gezellige activiteit die je duur kan komen te staan. Als jij te veel koolhydraten binnenkrijgt, kom je razendsnel aan. Daarom is het zaak om slim te eten. Gebruik je gezonde verstand en je zult slank worden.

Een voorbeeld van lekker eten waarvan je toch niet aankomt, is rijstcurry met lamslapjes. Het gerecht heeft een exotisch tintje, maar bevat toch niet al te veel koolhydraten. Perfect voor de afvaller dus!

Waarom eten dik maakt

Eten zorgt ervoor dat jij blijft leven en je werk kunt doen. Eten is dus een ontzettend belangrijk onderdeel van het leven. Zonder eten zou je dit artikel niet eens kunnen lezen.

Maar in veel rijke landen, waaronder Nederland, is een overdaad aan ongezond eten ontstaan. De snackbar en de Mc Donalds worden overlopen door de mensenmassa en ook thuis zijn de ongezonde kant-en-klaarmaaltijden aan een grote opmars bezig.

Maar dit voedsel zorgt voor overgewicht, en in de ernstigste gevallen zelfs voor diabetes. Daarom is het zaak dat jij gezond gaat eten.

Een eerste stap om af te vallen en gezond eten te combineren is vers voedsel kopen. Loop eens de lokale markt op en sla hier jouw verse groente en fruit in. Dit bespaart je een helboel extra kilo’s lichaamsgewicht.

Een goed voorbeeld van gezond eten waarvan je niet aankomt is rijstcurry met lamslapjes. En nee, van lamslapjes kom je echt niet aan. In dit vlees zitten namelijk bijna geen koolhydraten. Het niet eten van vlees tijdens een dieet berust op een groot misverstand binnen de afvalwereld. Trap er niet in.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Voorbereiding eten: de ingrediënten

Voor de rijstcurry met lamslapjes (4 personen) heb je de volgende ingrediënten nodig:

• 400 gram lamslapjes a la minute
• 2 fijngesneden uien
• 400 gram tomatenblokjes
• 200 gram doperwten
• 2 teentjes knoflook
• 200 ml kokosmelk
• 2 eetlepels Indiase currypasta
• 15 gram fijngesneden koriander
• 300 gram basmatirijst
• 2 eetlepels olijfolie of kokosolie

Als jij deze ingrediënten, liefst vers, in huis hebt kun je aan de slag gaan in de keuken.

Zo bereid je de curry

Allereerst verwarm je de oven op 175 graden voor. Doe de olijf- of kokosolie in een ovenvaste (!) pan of wok. Doe de ui, fijngesneden knoflook en 1 eetlepel currypasta in de pan en warm dit op. Met de andere eetlepel currypasta marineer je de lamslapjes.

Doe vervolgens de tomatenblokjes en de kokosmelk bij het mengsel in de pan en laat dit ongeveer 1 minuutje sudderen. Meng de ongekookte (!) basmatirijst, de doperwten en de stukken lamsvlees in een grote ovenschaal. Schep de warme currysaus hier doorheen.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de curry in 10 a 15 minuten garen. Hierna volgt de ‘finishing touch’: strooi de verse koriander over het gerecht.

Serveer het gerecht uit op een nette manier en eet smakelijk!

Vind jij dit eten lekker? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden of like het artikel. Want goede gerechten waar je van afvalt houd je niet voor jezelf!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *