Web Analytics
header

Een pasta carbonara met spinazie doet wonderen tijdens het afvallen

Een pasta carbonara is een heerlijke Italiaanse eetvariatie met de mogelijkheid om veel verschillende groenten toe te voegen. Broccoli, paprika, courgette, wortel… Vandaag zal ik jou een pasta carbonara met spinazie voorschotelen.

Spinazie is een gezonde groente met veel vitaminen en mineralen, en bevat bijna geen koolhydraten. Daarom kun je deze groente zonder schroom eten. Probeer het eens!

Een lekkere pasta: tagliatelle

Een tijdje geleden heb ik jou al een recept voor een spaghetti carbonara cadeau gegeven. Vandaag is een andere pastasoort aan de beurt: tagliatelle. De lange brede slierten geven elk gerecht een aantrekkelijke look.

Gecombineerd met het groen van de spinazie en de goudbruine pijnboompitten ziet het gerecht er erg smakelijk uit. Deze pasta carbonara serveer jij graag aan jouw gasten. Maar het gerecht is niet alleen geschikt om uit te serveren. Ook in huiselijke kring kun je de pasta carbonara prima uitserveren zonder al te veel kans op een dikke buik.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Pasta carbonara met spinazie | De ingrediënten

Pasta carbonara met spinazie heeft de volgende ingrediënten nodig (voor 4 personen):

• 400 gram tagliatelle
• 2 eetlepels pijnboompitten
• 1 ui
• 600 gram verse spinazie
• 1 teentje knoflook
• 250 gram magere spekjes
• 2 eidooiers
• 125 ml crème fraiche
• 150 gram Parmezaanse kaas
• 2 eetlepels olijfolie

Bent u klaar om van start te gaan?!

Pasta carbonara met spinazie | De bereidingswijze

Je begint met het koken van de tagliatelle. Volg hiervoor de instructie op het pak. Doe ondertussen de olijfolie in de pan en rooster de pijnboompitten voor 1 minuut. Laat de pitten vervolgens kort afkoelen. Bak de spekjes totdat ze de juiste smaak hebben. Bak hierbij de in fijne stukjes gehakte knoflook mee.

Dan starten we met de carbonarasaus: Meng de eidooiers met de Parmezaanse kaas en de crème fraiche. Voeg peper en nootmuskaat toe voor de perfecte smaak.

Snipper de ui in kleine stukjes en fruit de ui in een koekenpan. Beetje bij beetje voeg je de spinazie toe. Spinazie slinkt verschrikkelijk, dus heb geduld. In het begin lijkt het veel spinazie, maar na het slinken blijft er veel minder van over.

Giet de tagliatelle af. Voeg de spekjes en de carbonarasaus toe. Roer een tijdje om de saus aan te laten dikken en op de juiste manier over de pasta te verspreiden. Als laatste voeg je de spinazie en uitjes toe. Strooi de pijnboompitten op de pasta carbonara voor de perfecte afwerking. Ook kun je wat verse kruiden gebruiken voor de afwerking.

Jouw echte Italiaanse gerecht is nu klaar. Eet smakelijk.

Vind jij deze pasta carbonara een succes? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden of like het artikel. Laat jouw vriendenkring ook smullen van dit afvalrecept!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

1 Reactie op Een pasta carbonara met spinazie doet wonderen tijdens het afvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *