Als jij vanavond zin hebt in een gezonde carbonara dan ben je hier aan het juiste adres. Want ik wil met jou een pasta carbonara recept delen waarvan je niet dik wordt. Mijn devies is dan ook altijd: eet zo gezond mogelijk zonder crashdieet.
Je mag best lekker eten. Want je hoeft echt niet per se aan te komen van lekkere maaltijden. Deze carbonara bevat zo weinig mogelijk koolhydraten, wat het gerecht geschikt maakt voor de afvaller.
Daarom raad ik jou aan om dit recept eens uit te proberen!
[mwm-aal-display]
Carbonara smaakt naar Italië
Zoals jij misschien wel weet komt de carbonara pasta uit Italië, het land van de overheerlijke smaken. Italianen kunnen koken als de beste. Het lijkt soms wel of ze er voor gemaakt zijn om in de keuken te spelen met gerechten.
Verse ingrediënten en heerlijke kruidencombinaties zijn de specialiteiten van de Italiaanse keuken. In deze carbonara zitten daarom alleen maar verse ingrediënten verwerkt.
Haal de ingrediënten vers van de markt. Heb jij geen markt in de buurt of heb je geen tijd om de markt te bezoeken? Dan heeft de supermarkt de meeste ingrediënten ook wel in de aanbieding. Probeer in ieder geval zo vers mogelijk te koken. Want dat komt de smaak ten goede!
Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.
Ingrediënten carbonara
De volgende ingrediënten heb je voor de carbonara nodig om voor 2 personen te koken:
• 240 gram penne
• 8 plakken (magere) ontbijtspek
• 125 ml magere melk
• 1 kleine lente-ui
• 1 scharrel ei
• 1 teentje knoflook
• 200 gram zuivelspread (naturel)
• 20 gram Parmezaanse kaas
• 2 eetlepels peterselie
• Zout en peper
Bereidingswijze carbonara
Start met de voorbereiding van de ingrediënten: snijd de ontbijtspek in stukjes, snipper de lente-ui, pers de knoflook in een knoflookpers, rasp de Parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn.
Dan is het tijd om daadwerkelijk te starten met koken.
Breng een pan water aan de kook en kook de penne beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De pasta kun je afgieten met een vergiet. Houd de pasta warm in een afgesloten pan.
Bak de stukjes ontbijtspek op half vuur en voeg ook de lente-ui en de knoflook toe. Reken ongeveer 5 minuten voor dit proces, totdat de spek ‘uitgebakken’ is en de ui en knoflook gefruit zijn.
Klop het ei en roer dit geklopte ei door de zuivelspread. Voeg vervolgens ook de ontbijtspek, lente-ui en knoflook toe en hussel de ingrediënten goed door elkaar. Doe hier de melk, 10 gram (dat is de helft) Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie bij. Je kunt zout en peper gebruiken voor de perfecte smaak. Roer alles goed door elkaar.
Doe de saus door de penne en kook de carbonara ongeveer 3 minuten op laag vuur.
Verdeel de carbonara over 2 borden en strooi de Parmezaanse kaas over de carbonara.
Eet smakelijk met dit gezonde carbonara gerecht!
Vind jij deze carbonara een groot succes? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden of like het artikel. Want goede gerechten houd je niet voor jezelf!
Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel
Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.
Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.
Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen
Geef een reactie