Web Analytics
header

De Voordelen van een Koolhydraatarm Dieet

Het koolhydraatarm dieet ken je vast wel. Het bestaat al heel lang en is er in veel verschillende vormen. Van extreem weinig koolhydraten, tot een minder strenge vorm waarbij je nog wel groente en fruit mag hebben.

Maar waarom is het koolhydraatarm dieet nou zo populair? Er zijn heel veel verschillende koolhydraatarm dieet ervaringen. Hier vindt je nog meer dieet ervaringen. En de meeste zijn heel positief. Het is namelijk een hele effectieve manier om veel gewicht te verliezen zonder continue honger te lijden.

Benieuwd naar de voordelen van een koolhydraatarm dieet? Wij zetten er een aantal voor je op een rij. Je zorgt er met een koolhydraatarm dieet bijvoorbeeld voor dat je minder last zal hebben van darmklachten. Daarnaast kun je de vetverbranding stimuleren om af te vallen en zorg je er met een koolhydraatarm dieet voor dat je meer energie zal ervaren. Tenslotte heb je minder de neiging tot snoepen, zodat je op een veel meer gezonde wijze door het leven kunt gaan.

Minder darmklachten

Een koolhydraatarm dieet helpt je darmklachten te voorkomen, omdat je kunt zorgen voor een meer gezonde darmflora. Koolhydraten zijn van belang binnen onze voeding, al dien je ervoor te zorgen dat je daar op een gepaste wijze mee omgaat. In een Westers dieet komen in de meeste gevallen teveel koolhydraten voor, terwijl we aan de andere kant te weinig gebruik maken van eiwitten en gezonde vetten. Dat heeft grote invloed op onze gezondheid, het zorgt er onder andere voor dat onze darmflora in de war raakt. We hebben daardoor regelmatig last van darmklachten, iets waar je wat aan kunt doen door gebruik te maken van een koolhydraatarm dieet.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Hogere vetverbranding

Een koolhydraatarm dieet zorgt er bovendien voor dat je de vetverbranding kunt verhogen, je zorgt er als het ware voor dat je het lichaam leert om meer vetreserves aan te spreken. Ons lichaam heeft energie nodig, energie die we kunnen halen uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Op het moment dat je een koolhydraatarm dieet volgt zal je minder koolhydraten innemen, zodat daar minder van beschikbaar is. Het lichaam heeft toch energie nodig. Dat betekent dat je lichaam naar de vetten zal gaan, om daar energie uit te halen. Op die manier zorg je er met een koolhydraatarm dieet voor dat je gewicht kunt verliezen.

Meer energie dankzij een koolhydraatarm dieet

Aan de andere kant ervaar je juist meer energie op het moment dat je een koolhydraatarm dieet volgt. Dat heeft te maken met de wijze waarop ons lichaam omgaat met energie, er is bijvoorbeeld sprake van een bloedsuikerspiegel. Koolhydraten zorgen voor snelle energie, ze laten zich gemakkelijk opbranden. Na een maaltijd met veel koolhydraten ervaar je tijdelijk meer energie, daarna zal er sprake zijn van een dip. Door gebruik te maken van een koolhydraatarm dieet kun je daar meer balans in aanbrengen. De pieken zijn niet meer zo enorm groot en daardoor zijn de dalen ook niet meer zo groot. Doordat je geen pieken en dalen meer hebt maar een stabiele suikerspiegel  zal je over de gehele linie veel meer energie ervaren. Doordat je minder dalen hebt, heb je ook veel minder trek om te snacken.

Je zal merken wanneer je een tijdje koolhydraatarmer eet dat je je anders gaat voelen en je energie level flink omhoog gaat. Dit is natuurlijk een groot pluspunt, want wanneer je meer energie hebt dan kun je ook gaat sporten. En sporten vergroot weer je energieverbruik en bouwt spieren op. Dit helpt natuurlijk weer extra met afvallen!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Minder neiging tot snoepen

Tenslotte heb je met een koolhydraatarm dieet veel minder de neiging tot snoepen, iets dat tevens te maken heeft met deze bloedsuikerspiegel. Na een piek in de spiegel ontstaat er een dal, waarin je weinig energie ervaart. Je hebt dan de neiging om te gaan snoepen, je lichaam schreeuwt als het ware om snelle energie. Wanneer je gebruik maakt van een koolhydraatarm dieet zorg je ervoor dat je de pieken en dalen kunt voorkomen. Er is minder aanleiding tot snoepen, zodat je een stuk gezonder door het leven kunt gaan op basis van een koolhydraatarm dieet.

Hopelijk heb ik je door de grote voordelen van een koolhydraatarm dieet op te sommen overtuigd dat dit een goed dieet is waarbij je veel kunt afvallen! Kies alleen wel voor een dieet waarbij je nog wel groente en fruit mag eten. Wanneer je groente en fruit compleet uit je dieet schrapt zal je flink wat vitaminen en mineralen tekort komen! Niet doen dus! Om te voorkomen dat je onvoldoende groente binnen krijgt kan je dit aanvullen met groentesapjes. Wil je dit eens proberen dan kan ik je een sapkuur van 3 dagen adviseren.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *