Web Analytics
header

Aan de slag met spannende Dagelijkse Kost recepten!

Vandaag is het tijd voor Dagelijkse Kost recepten. In dit tv-programma, gepresenteerd door topchef Jeroen Meus, komen zalige gerechten in de spotlights te staan. Dagelijkse Kost recepten zijn nu eenmaal vaak niet te versmaden!

Onlangs heb ik de kracht van visgerechten ontdekt. In vis zitten veel eiwitten, veel omega-3 vetzuren en weinig koolhydraten. Dat is ideaal voor de afvaller. Daarom bespreek ik hier één van die heerlijke gezonde Dagelijkse Kost recepten: verse forel met curryrijst en frisse komkommersalade.

Dagelijkse Kost recepten zijn lekker en gezond

Tijdens het afvallen is het belangrijk om niet veel koolhydraten binnen te krijgen. Maar je wilt natuurlijk wel lekker eten. Jeroen Meus speelt hier met zijn Dagelijkse Kost recepten goed op in.

Dit recept bevat alle noodzakelijke ingrediënten voor een gezond leven: groente, vis (of vlees) en koolhydraatarme basmatirijst. Als jij van vissen houdt of mensen kent die vissen als hobby hebben, vraag dan om een verse forel mee te nemen. Verser kan natuurlijk niet!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten verse forel met curryrijst en frisse komkommersalade

Je hebt voor dit gerecht veel ingrediënten nodig. Dagelijkse Kost recepten maak je niet zomaar. Maar daar krijg je dan ook een heerlijk gerecht voor terug. Koop de volgende producten in voor 4 personen:

Voor de vis
• 4 forelfilets
• Olijfolie
• Peper
• Zout

Voor de curryrijst
• 250 gram basmatirijst
• 1 ui
• 1 verse appel
• 5 dl (ontdooide) groentebouillon
• 1 eetlepel currypoeder
• 1theelepel kurkumapoeder
• 2 limoenblaadjes

Voor de komkommersalade
• ½ komkommer
• 3 lente-uien
• 1 radicchio
• Een paar takjes dille
• 1 theelepel roze peperbessen
• Ciderazijn (of natuurazijn)

Bereidingswijze verse forel met curryrijst en frisse komkommersalade

Na het inslaan van de noodzakelijke ingrediënten kun je aan de slag gaan.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Curryrijst
Ontdoe de ui van de schil en snijd de ui in kleine stukjes. Zet een stoofpot op gemiddeld vuur en warm olijfolie op in deze stoofpot. Doe de snippers ui hierin en bak ze kort.
Schil de appel en rasp de appel met een groenterasp. Doe de geraspte appel door de ui.
Dan gooi je de basmatirijst in de stoofpot en laat je de rijst kort stoven. Ondertussen kun je ook de limoenblaadjes toevoegen. Doe de groentebouillon bij de rijst. Je hebt 2 dl bouillon nodig voor elke 100 gram rijst. Bedek de rijst met bakpapier en zet de stoofpot met deksel voor 25 minuten in de oven.

Komkommersalade
Dan ga je aan de slag met de komkommersalade. Pluk de bladeren van de radicchio los en was deze met koud water. Was ook de komkommer met water. Snijd de ongeschilde komkommer in dunne linten. Snijd deze linten komkommer in drie gelijke delen, welke je vervolgens in fijne reepjes snijdt.
Voor de lente-ui geldt hetzelfde: spoel de uitjes schoon, verwijder het loof en snijd de uitjes doormidden. Dan snijd je de lente-ui in hele dunne reepjes.
Voeg de radicchio, komkommer en lente-ui in een schaal.
Stamp de roze peperkorrels in dikke stukjes, maak de dille schoon en versnipper de dille. Voeg de dille en de roze peperkorrels bij de salade. Doe een snufje zout, een scheutje olijfolie en azijn bij de salade. Meng de salade.

Forel
Pak een bakpan en warm een scheutje olijfolie op bij hoog vuur. Ondertussen prepareer je de forel door middel van peper en zout. Doe de forel op de velkant in de pan en laat de de vis 1 minuut op hoog vuur bakken. Dan zet je het vuur lager en laat je de forel nog 3 minuten bakken. Vervolgens doe je het vuur uit, draai je de forel om en laat je de forel nog 1 minuut nabakken.

Haal de curryrijst uit de oven en serveer de rijst netjes op een bord. Leg hier de forel bovenop en eindig met de komkommersalade op de forel. Eventueel kun je het gerecht met wat extra dille afmaken.

Eet smakelijk met Dagelijkse Kost Recepten!

Vind jij de Dagelijkse Kost recepten ook zo lekker en gezond? Deel dan dit artikel dan met al jouw vrienden.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *