Web Analytics
header

Cupcakes recept met een gezond tintje | Wortelcupcake met walnoot

Een cupcakes recept met helemaal geen suikers is onmogelijk te vinden. In cupcakes zitten altijd ongezonde suikers waar jij dik van kunt worden. Maar geen nood, je kunt met een gezonde variant jouw suikerinname enorm beperken.

Daarom ben ik aan het experimenteren geslagen met het ene na het andere cupcakes recept. Uiteindelijk vond ik de wortelcupcake met walnoot de lekkerste en vooral gezondste variant.

Met dit cupcakes recept kun jij jouw gasten op een verjaardagsfeestje verrassen met een heerlijke cupcake. En je zorgt ook nog eens goed voor je gasten, aangezien je voor een van de gezondste cupcake varianten kiest!

Cupcakes recept geschikt voor de afvaller

Dit cupcakes recept is uiterst geschikt voor de afvaller. Af en toe moet je gewoon eens stoom afblazen tijdens het afvalproces. Dan mag je best eens iets eten waar suiker in zit. Zolang het maar geen gewoonte is.

Denk er alleen om dat je niet al te veel suiker eet. Deze wortelcupcake met walnoot is daar erg geschikt voor. De hoeveelheid suiker wordt gecompenseerd door gezonde ingrediënten (wortel en walnoot).

Plan voor jezelf 1 dag in de week in waarop jij een feestje viert en alles mag eten wat je wilt. Je zult zien dat als jij de andere 6 dagen van de week alleen gezond eet, jij snel gaat afvallen. Eet op de feestdag deze lekkere cupcake!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten wortelcupcake met walnoot

Als jij van plan bent voor ongeveer 15 a 20 personen wortelcupcakes te maken, heb jij de volgende ingrediënten nodig:

• 15 a 20 papieren cupcakevormpjes
• 3 eieren
• 240 gram bloem
• 240 gram suiker
• 300 gram fijn geraspte wortels
• 150 gram walnoten (in stukjes)
• 200 ml olijfolie
• 2 theelepels bakpoeder
• 1 theelepel zout
• 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze wortelcupcake met walnoot

Het recept is heel simpel klaar te maken. Een kind kan de was doen:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe alle ingrediënten behalve de geraspte wortel en walnoten in een grote kom. Mix de ingrediënten met een staafmixer tot een glad mengsel. Zorg ervoor dat je geen bloem of olijfolie meer kunt onderscheiden in het mengsel.

Daarna voeg je de geraspte wortel en de walnoten toe aan de mix. Meng deze gezonde ingrediënten nooit met een elektrische mixer door het geheel. Dit verpest de smaak. In plaats van een mixer gebruik je een houten lepel en/of spatel.

Zet de papieren cupcakevormpjes klaar en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. Doe de cupcakes in de oven en laat de cupcakes voor 20 minuten in de oven staan. Haal ze eruit en laat de cupcakes afkoelen.

Je hebt nu heerlijke gezonde cupcakes gemaakt! Als finishing touch kun je nog een klein stukje wortel of walnoot op de cupcakes leggen.

Een leuk (verjaardags)feest gewenst!

Houd dit heerlijke cupcakes recept niet voor jezelf! Deel deze blog met jouw vriendenkring en verspreid dit feestgerecht als een lopend vuurtje!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *