Web Analytics
header

Smullen met Surinaamse Bloemkool

Bloemkool is een heerlijke groente van de Hollandse bodem. Bloemkool is voedzaam, rijk aan vitaminen en bevat bijna geen ongezonde suikers. Dit maakt bloemkool tot de ideale groente voor een gezond diner.

Laatst was ik bij een vriend te eten. Hij maakte een bloemkoolgerecht klaar, dus ik was uiteraard in mijn nopjes. Totdat ik het gerecht voor mijn neus had. Ik zag dat de saus rechtstreeks uit een supermarktpakje kwam. En supermarktpakjes staan gelijk aan koolhydraten. Dat betekent suikers!

Ik heb het gerecht wel opgegeten. Maar het kan anders. Bloemkool kun je op een gezondere manier eten. Wat dacht je van de Surinaamse wijze?!

Doe je voordeel met dit Surinaamse bloemkool recept!

Bloemkool van de Hollandse polder

Wist jij dat bloemkool oorspronkelijk uit Spanje komt? Langzamerhand is de bloemkool onze kant opgekomen. Nu wordt de groente vooral verbouwd in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Oftewel, groente uit de polder!

Ik vind het belangrijk dat groente lokaal wordt verbouwd. Want dat geeft de groente de verse bite die elk gerecht tot een feest maakt. Het duurt niet weken of maanden voordat de bloemkool in de Nederlandse of Belgische schappen ligt.

Een ander groot voordeel van bloemkool is de hoge voedingswaarde. Zo bevat bloemkool vitamine B1, B2 en C. Ook zit er ijzer, calcium en caroteen in. Extreem gezond dus voor elk mens!

Ik geef gerechten vaak een buitenlands tintje. Dat maakt het gerecht spannend. Vandaag is de Surinaamse variant aan de beurt.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten Surinaamse bloemkool

Voor een gerecht voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

• 1 bloemkool
• ½ ui
• 1 eetlepel kerrie
• 1 teen verse knoflook
• 2 theelepels tomatenpuree
• ½ rode peper
• 400 ml warm water
• Olijfolie
• Zout

Bereidingswijze Surinaamse bloemkool

Allereerst snipper je de ui fijn, snijd je de peper in kleine stukjes en pers je de knoflookteen. Vervolgens was je de bloemkool in koud water en snijd je de groente in roosjes.

Dan kan het gasfornuis aan. Breng een pan water aan de kook. Fruit het uitje in olijfolie op middelmatig vuur. Bak ook kort de rode peper en de knoflook mee. Voeg de tomatenpuree en de kerrie toe en roer goed door. Daarna doe je de bloemkoolroosjes en het kokende water direct in de pan. Schep het geheel goed door. Voor de smaak kun je eventueel zout toevoegen. Doe de deksel op de pan.

Laat de Surinaamse bloemkool ongeveer 10 a 15 minuten koken. Controleer af en toe of de bloemkool gaar is.

Het is lekker om Surinaamse bloemkool met rijst te serveren. Basmatirijst is de gezondste variant en het meest geschikt voor de afvaller (en niet-afvaller). Reken ongeveer 75 gram rijst per persoon.

Serveer het gerecht uit, met of zonder rijst.

Een Surinaams eet smakelijk gewenst!

Vind jij dit gerecht een topper? Deel dit artikel dan met al jouw vrienden. Want goede gerechten houd je niet voor jezelf!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *