Web Analytics
header

Bloemkool koken mét een lekker olijfolie smaakje

Bloemkool koken is een makkelijke en snelle handeling. Maar je moet natuurlijk wel weten hoe het moet. Daarom dit blog.

Daarnaast wil ik jou niet alleen bloemkool laten eten, maar ook kennis laten maken met een lekkere en gezonde saus, gebaseerd op Parmezaanse kaas en olijfolie.

Bloemkool koken wordt zo een feest. En het blijft altijd simpel. Dat is wel zo prettig.

Een korte bloemkool achtergrondstory

Bloemkool is familie van broccoli. Dat is ook direct te zien. Broccoli iets kleiner dan bloemkool en groen, maar de overeenkomsten zijn groot. Beide groentes hebben dezelfde structuur, bevatten veel vitamines en bestaan uit hapklare roosjes.

Het grote voordeel van bloemkool is de grote hoeveelheden eiwitten, vitamine C en vitamine B1 en B2. Kortom, bloemkool koken is gezond voor jou!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Bloemkool koken? Zo doe je dat!

Bloemkool koken begint altijd met een goede voorbereiding. Dit houdt in dat jij de volgende stappen onderneemt:

• Water koken (eventueel met zout)
• De bloemkool in roosjes snijden
• De roosjes wassen in ijskoud water
• De roosjes in kokend water stoppen
• Wachten tot de juiste garing

De meeste vragen krijg ik meestal over de lengte van de kooktijd. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Iedereen heeft immers de voorkeur. Gaar. ‘Al dente’. Er tussenin…

Ga uit van 10-20 minuten. In 10 minuten kook je de bloemkool net gaar en heb jij dus een stevige bite, a la al dente pasta. Houd jij van superzachte bloemkoolroosjes? Dan moet je gedurende 20 minuten bloemkool koken.

Ingrediënten bloemkoolrecept

Rauwe bloemkool is niet lekker. Daarom gebruik ik zelf vaak een lekkere saus waar jij van gaat afvallen. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 2 personen:

• 500gram bloemkool
• 50 gram Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
• 2 eetlepels lichte olijfolie
• 2 eetlepels extra vierge olijfolie
• 2 handjes bladpeterselie (grof gesneden)
• Zout
• Peper

Het grote voordeel van deze saus/dressing is dat het gezond is. Olijfolie komt namelijk rechtstreeks uit de natuur. En dat zorgt voor alleen maar goede voedingsstoffen!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Bereidingswijze bloemkoolrecept

Kook de bloemkool zoals hierboven beschreven.

Doe ondertussen de fijngeraspte Parmezaanse kaas en de olijfoliën in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg de bloemkool op een schaal en strooi de zelfgemaakte dressing over de bloemkool. Strooi de grof gesneden peterselie over het gerecht en de bloemkool is klaar om opgediend te worden.

Eet smakelijk!

Bloemkool koken deel je

Bloemkool koken is dus geniaal lekker en ook nog eens simpel. Deel daarom dit blog met al jouw vrienden op facebook. Verspreid bloemkoolrecepten, want er gaat niets boven gezond eten!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Summary
recipe image
Recipe Name
Bloemkool met olijfolie
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *