Web Analytics
header

Heerlijk (na)zomeren met Gezonde Bbq Recepten | Tonijnsteak met Verse Groenten

Bbq recepten bereiden en tegelijkertijd afvallen lijkt misschien niet de meest logische combinatie. Barbecueën gaat vaak gepaard met een fikse hoeveelheid koolhydraten en calorieën. Gelukkig hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Je kunt ook prima gezond barbecueën.

Wat dacht je van heerlijke vis van de barbecue? Bbq recepten zijn soms zo gek nog niet. Vandaag laat ik zien hoe je op een gemakkelijke manier een overheerlijke tonijnsteak met verse groenten maakt. Dit bbq recept is gezond en gemakkelijk te bereiden.

Gezonde bbq recepten komen rechtstreeks uit de zee

Vis zit boordevol gezonde voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren. Daarnaast bevat verse vis geen ongezonde dikmakers. Vis bevat bijvoorbeeld geen koolhydraten. Dit maakt vis tot het ultieme afvalproduct.

Ben jij van plan om te gaan barbecueën? Dan raad ik jou aan om deze keer tonijn op de barbecue te leggen. Bbq recepten met tonijn zijn namelijk smaakvol en ook nog eens simpel te bereiden.

Daarnaast raad ik iedere afvaller aan om groente te eten bij een tonijnsteak van de barbecue. Groente maakt het gerecht af. De frisse smakencombinatie van tonijn met groente doet het altijd goed op een warme (na)zomeravond.

In dit recept heb ik gekozen voor courgette en paprika, maar ook andere groenten doen het goed bij tonijn. Wees creatief en kies jouw eigen ideale smakencombinatie!

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Ingrediënten tonijnsteak met verse groenten

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 2 tonijnsteaks:

• 2 verse tonijnfilets
• 1 rode paprika
• 1 courgette
• 1 citroen
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden
• 4 eetlepels olijfolie
• Zout en peper

Bij bbq recepten is het belangrijk dat je verse producten gebruikt. Boven een gloeiend hete barbecue verdwijnt namelijk elke smaak uit oude groenten. Verse groenten daarentegen houden wel de frisse smaak, en krijgen op een barbecue bovendien een knapperige bite.

Bereidingswijze tonijnsteak met verse groenten

Steek de barbecue aan met aanmaakblokjes. Wacht een tijdje (ongeveer een half uur) totdat de kolen gloeiend heet zijn. Als je een elektrische barbecue of een gasbarbecue hebt, is dit uiteraard niet nodig!

Maak ondertussen de vis, de rode paprika en de courgette schoon met koud water. Snijd de rode paprika doormidden en haal alle pitjes en de ‘ zaadlijsten’ eruit. Snijd beide paprikahelften daarna in 3 stukken. Snijd de paprika in grove plakken van ongeveer ½ centimeter dik. Bestrijk zowel de rode paprikastukken als de courgette met 2 eetlepels olijfolie. Wees niet te zuinig met olijfolie, want olijfolie is een gezonde olie!

Dan is het tijd om de tonijn voor te bereiden. Bestrijk beide filets met elk 1 eetlepel olijfolie. Strooi de Italiaanse kruiden gelijkmatig over de visfilets.

Doe de tonijnfilets en de groente op de barbecue. Rooster de tonijn in ongeveer 6 minuten gaar. Als de tonijn een zachtroze kleur heeft, is de vis perfect bereid. Zorg dat de groente niet aanbrandt. Een lichtbruin randje is ideaal.

Doe de vis en de groente op 2 borden en doe op elke visfilet een plakje citroen. Tenslotte voeg je naar eigen smaak zout en peper toe. Jouw gezonde bbq recept is klaar!

Eet smakelijk!

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Laat de wereld kennismaken met bbq recepten

Barbecueën is een sociale activiteit die je met vrienden of familie doet. Lekker gezamenlijk in de tuin genieten van een heerlijke maaltijd. Deel daarom dit recept met al jou vrienden op facebook, twitter en/of instagram. Nazomeren met gezonde bbq recepten wordt zo nog leuker!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met De Afslank ReceptenBijbel

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s, instructiess, tools en nog veel meer om jou binnen no-time je streefgewicht te laten bereiken.

Meer info, Alle lekkere afslankrecepten inzien en Afslank Receptenbijbel risicoloos uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *